Komjáthi Imre: most van esély a váltásra

HírKlikk 2021. szeptember 19. 15:57 2021. szept. 19. 15:57

2018 tavaszán, a választásokkor, végleg fel akartam hagyni a politikával. Rengeteget dolgoztunk a közmunkás szakszervezetben, habár tudtuk, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben vannak a közmunkások is. Próbáltunk hozzájuk hírlevelet eljuttatni a párt területi képviselője által, a saját költségünkön, és szembesültünk azzal, hogy a postás rögtön jelent a polgármesternek – mondta Komjáthi Imre. „Akkor behívták őket raportra és el kellett mondaniuk, hogy milyen levelet kaptak és azon nyomban felhívták a figyelmüket arra, hogy szakítsák meg a kapcsolatot a közmunkás szakszervezettel.”

Az MSZP elnökhelyettese a Klikk Tv Mélyvíz című műsorában  azt mondta, nem látta esélyét annak, hogy itt nagyon hamar kormányváltás lesz, ami megoldja ezt a problémát, hogy kiszakítja ebből a kiszolgáltatottságból a közmunkásokat, és hogy tisztességes bért kapjanak. „Már akkor is azt mondtam, hogy abban a pillanatban, amikor megtörténik az ellenzéki összefogás, már akkor egy reménysugár lesz. Amint meglesz a közös miniszterelnök-jelölt, amint meglesznek a jelöltek, még inkább felfokozott lesz, hogy igen, van remény. A következő lépcsőfok, hogy a miniszterelnök-jelölt – és remélem, hogy Karácsony Gergely lesz –, akár egy árnyékkormányt is kijelöl.”

„Akkor arcokhoz lehet kötni, hogy ki felel azért, hogy a minimálbér adómentes legyen, hogy ki lesz az, aki elintézi, hogy kilenc hónap legyen az álláskeresési járadék. Ennek a kapujában vagyunk.”

„A legjobb közvélemény-kutatás, az az utca.”

A közmunkások most is kiszolgáltatottak, most is meg vannak fogva, éppen ezért, nem számolnék az ő szavazatukkal, tömegével – folytatta a szocialista politikus. „Viszont ott vagyok a gyárkapukban, ott vagyok az SZTK előtt, ott vagyok a piacon, az értelmiségi körökben is. Nagyon sokfelé tartom a kapcsolatot, és mindenhonnan az jön vissza, hogy most van esély a váltásra, ha nem, akkor megyünk a levesbe.”

A cigányság szavazatairól is beszélt, amely minden választásnál komolyan felmerül. „Ki kell nőniük azoknak a vezetőknek, akik merik vállalni önmagukban a politikai szerepet. Nem azt várják, hogy majd valamelyik párthoz csatlakoznak, hanem ők maguk állnak ki. Én ilyet most nem látok. Nagyon sok tehetséges cigány fiatal van politológia szakon is az egyetemeken és nagyon remélem, hogy közülük ki fog nőni valaki. Például Jámbor András Szikra Mozgalmában felkarolják azokat, akik a jövő cigány politikusai lehetnek. Jelen pillanatban azonban nem látok olyat, aki azt mondaná, hogy az élére állok ennek a történetnek.”

Eddig is lesújtó véleményem volt Parragh Lászlóról, ezután pedig még inkább – fogalmazott, amikor arról kezdett beszélni, hogy Karácsony Gergely népszavazási kérdései közül a kilenc hónapos álláskeresési járadékról szólót a Kereskedelmi és Iparkamara – élén Parragh Lászlóval – megtámadta.

„Az MSZP szolidaritási alapjából pontosan azoknak a családoknak vittünk segítséget, támogatást, akiket Parragh főnöke, Orbán nemhogy az út szélén hagyott, hanem belerúgta az árokba azzal, hogy nem segítette, támogatta őket a járvány alatt sem. Én azt gondoltam, hogy azért engedték át a kérdést, mert arra számítottak, hogy a negyedik hullám lehetetlenné teszi az aláírásgyűjtést és akkor tudnak majd azzal kommunikálni, hogy lám-lám, nem tudták összegyűjteni az aláírásokat, miről beszélnek.”

„Ez a népszavazás egy kormányváltó népszavazás lehet.”

 

Forrás: Hírklikk