Kósa Lajos: nincs rabszolgaság Magyarországon

HírKlikk 2019. január 11. 04:21 2019. jan. 11. 04:21

Kósa Lajos az Echo TV Napi Aktuális című műsorában beszélt arról, hogy szerinte összehordtak hetet-havat a törvénymódosítással kapcsolatban, A rabszolgatörvényként csúfolt intézkedés "a munka világának fehérítését szolgálja".

A beszélgetés alatt szóba került az az eset is, amikor az ellenzéki képviselők megpróbáltak bejutni az MTVA stúdiójába. A műsorvezető arra volt kíváncsi, hogy a rendészeti bizottság miért nem foglalkozott ezzel az esettel a bizottsági ülésen, amiről az MSZP és a DK kivonultak emiatt.

"Az egész ellenzéki színjáték, ami a tévészékháznál történt, az előadóművészeti kérdés. Forduljanak inkább a kulturális bizottsághoz" - mondta Kósa.

Azt a mozzanatot, amikor Kunhalmi Ágnes "visszapattant a zárt ajtóról", a Csillagok háborújába illő jelenetnek tekinti, szerinte abban lehetett hasonlót látni, amikor Darth Vader a sötét erőt használta. A politikus szánalmasnak nevezte a történteket, szerinte hiteltelen volt "Hadházy Fetrengő Ákos".

A sztrájk kilátásba helyezéséről úgy nyilatkozott:

"Szombaton tüntetni, sztrájkolni? Én meg meghirdetem, hogy az országot március 15-re munkabeszüntetésre hívom: 100%-os lesz a részvétel. Legalább a naptárat néznék meg,  ebben az ügyben teljesen értelmetlen sztrájkolni. Ha a szakszervezetek nem akarnak túlmunkát, akkor egyszerűen nem járulnak hozzá, és akkor nincs"

- mondta.

Szerinte az egész politikai felfordulás az EP-kampány része. Azt is mondta, a kormánynak szokatlan "ez a műbalhé és fetrengőverseny", szerinte az ellenzék nem vállalta volna ezt be, ha nem lenne kampányidőszak.

Végezetül azt a kérdést vetette fel, hogy valójában mi is az ellenzék pozitív üzenete? "Hogy jöjjön be minél több migráns? Mennyi? Egymillió, tízmillió, százmillió?"

Forrás: Hírklikk