Lassan tényleg az egész Balaton a Tiborcz-Mészáros párosé lesz

HírKlikk 2020. január 13. 14:11 2020. jan. 13. 14:11

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István közös ingatlankezelő cége, az Appeninn Nyrt. lett a Balatonfüredi Nemzetközi Vitorlásközpont új tulajdonosa, ugyanis a cég megvásárolta a kikötőt üzemeltető Solum-Invest Ingatlanfejlesztő Kft.-t – jelentette be a Budapesti Értéktőzsde honlapján az Appeninn.

Az adásvételről beszámoló Index cikke szerint, a kikötőt üzemeltető vállalatot a cég Balázs Attilával, a Bayer Construct Zrt. részvényesével karöltve vásárolta meg. Balázs 24 százalékot kapott a Solum-Investből. A kikötős cég amúgy korábban Simicska Lajoshoz tartozott, 2013 és 2018 között a Közgép és Fonyó Károly tulajdonában volt. 

A portál megjegyzi, nem a balatonfüredi az Appeninn első kikötője. 2018 nyarán ugyanis ez a cég lett az egykori MSZMP-pártüdülő, a Club Aliga többségi tulajdonosa. Mészáros Lőrinc és Tiborcz István pedig már a Balaton partjának jelentős részén birtokol szállodákat, üdülőket és kikötőket. Az Index szerint, Keszthely parti szakaszát például már szinte teljesen a Mészáros–Tiborcz-tengely birtokolja.

Forrás: Index/Hírklikk