Lezárult a pályázat a fővárosi cégek vezérigazgatói pozíciójára

HírKlikk 2024. október 16. 17:40 2024. okt. 16. 17:40

Folytatná a cégek élén a BKK, a BKV és a Budapesti Közművek vezérigazgatója, de a Fővárosi Közgyűlést nem lesz könnyű meggyőzni erről.

Délután 4 órakor járt le a Fővárosi Önkormányzat pályázati határideje a cégeinek vezérigazgatói, igazgatósági és felügyelőbizottsági pozícióira – írja a Magyar Hang

A Főpolgármesteri Hivatal főigazgatója, Kiss Ambrus a lapnak elmondta: szeretnék, hogy az október 30-ai közgyűlésen Karácsony Gergely javaslatot tegyen az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok személyére. A cégvezetőkről egy későbbi közgyűlésen döntenek, de ezt sem lehet sokáig húzni, mert például a színházak igazgatóinak szerződése határozott idejű. „Amíg a vezetők személye nem tisztázódik, addig ez az állapot bizonytalanságot okozhat a szervezetek működésében” – mondta Kiss. 

A közgyűlésben azonban nem lesz könnyű konszenzusra jutni, mert a 10 képviselőt küldő Tisza Párt már jelezte, hogy nem támogatja a Karácsony Gergely által kinevezett jelölteket. Vitézy Dávid is bírálta a pályázat folyamatát, és nem járulna hozzá, hogy például „az utasokat vágásérett pulykának hívó BKK-vezérigazgatót” újra kinevezzék – az ő mozgalmának három képviselője van a közgyűlésben. A Fővárosi Közgyűlés 32 tagból áll, a kinevezéshez a többség hozzájárulása szükséges.

A BKK vezérigazgatója, Walter Katalin, a BKV vezére, Bolla Tibor és a Budapesti Közművek első embere, Mártha Imre ismét beadta pályázatát a pozícióra. A BKK igazgatóságának elnöke, Draskovics Tibor viszont szerda délelőttig nem adott be pályázatot.

Karácsony Gergely még szeptemberben jelentette be, hogy csökkenti a fővárosi cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak számát, és nyílt pályázatot ír ki ezekre a pozíciókra.

Forrás: Magyar Hang


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom