Luxusjachton fényképezték Szijjártót, miközben Facebook-oldala szerint, az irodájában dolgozik

HírKlikk 2020. augusztus 18. 12:00 2020. aug. 18. 12:00

Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn Facebook-oldalán egy dolgozószobában telefonálós képpel illusztrálva írt arról, hogy „minden túlzás nélkül égnek a vonalak miniszterelnöki és külügyminiszteri szinten is a minszki fejlemények kapcsán”. „Ma reggel a három balti külügyminiszterrel, Edgars Rinkēvičs lett, Urmas Reinsalu észt és Linas Linkevicius litván kollégával beszéltünk, majd egyeztettem Miniszterelnök úrral, aki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel tárgyalt telefonon” – tette hozzá. 

Vasárnap egy tárgyalóteremben készült képet posztolt: „Az európai politikai közvéleményt továbbra is a minszki helyzet foglalkoztatja. Ma telefonon beszéltem is erről Josep Borrellel, az Európai Unió külügyi főképviselőjével és Heiko Maas német külügyminiszter-kollégával”.

Az Átlátszó ugyanezen a napon, augusztus 16-án, vasárnap, a Lady Mrd-en, a Szíjj László tiszakécskei nagyvállalkozó által birtokolt máltai offshore cég tulajdonában lévő luxusjachton látta és fotózta le a minisztert az Adrián, Horvátországban, Biograd Na Morutól 25 kilométerre délre, a Kornati-szigetek alatt, a szárazföldtől 15 kilométerre.

A portál szerint, Szijjártó ekkor már jó néhány napja a luxusjachton pihent családjával. A Lady Mrd augusztus 8. és 11. között Sibenik kikötőjében volt, innen 12-én a spliti öbölbe ment, majd a repülőtér alatti öbölben várakozott. Szintén ezen a napon, délelőtt 10 óra körül az OE-LEM jelű magángép megérkezett Splitbe. Ezt az osztrák bejegyzésű luxusrepülőgépet korábban Orbán Viktor miniszterelnök is használta.

Az Átlátszó fotósa annyira meglepte Szijjártót, hogy a hajó legénységének két tagját küldték az újságíró nyomába egy jetskivel, megtudni, ki és miért fotózza a hajót és az utasokat. Negyed óra múlva, a hajón kikapcsolták a tengeri navigációs berendezést, így eltűnt a térképről, és azóta sem követhető az útvonala. Mielőtt kikapcsolták a nyomkövető rendszert, a hajó utolsó ismert úti célja Zlarin kikötője volt.

Forrás: Átlátszó


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom