A KDNP bemutatja: kuss, mi így szoktunk kilépni!

Föld S. Péter 2024. június 21. 07:00 2024. jún. 21. 07:00

„A KDNP faképnél hagyja az Európai Néppártot” – ezzel a címmel adta közre a Magyar Távirati iroda azt a szomorú hírt, amelyet Semjén Zsolt pártelnök és Hölvényi György EP-képviselő osztott meg a nyilvánossággal. Mint kiderült, jó ideje már csak nagy kompromisszumok árán tudtak részt venni az Európai Néppárt munkájában, Magyar Péter Tisza Pártjának a felvétele pedig az utolsó csepp volt a pohárban. Néhány nappal korábban ugyanez a Hölvényi György az Euronewsnak nyilatkozva még másképp látta a helyzetet. Közölte: „az, hogy a Tisza Pártból hét EP-képviselő idejön, nem okoz változást a tagságunkban.”

Nem Hölvényi képviselő és a KDNP szavahihetőségét, valamint keresztényi elkötelezettséget kell emiatt számonkérni, egyszerűen arról van szó, hogy az Európai Néppárt, amely évtizedek óta jobboldali, keresztény és konzervatív volt, elkezdett balra tolódni. Mindemellett még háborúpárti is lett, legalábbis a KDNP szerint, ennek jele, hogy a szerintük szintén baloldali és háborúpárti Magyar Péter alelnök Tisza Pártját is felvették a frakciójukba.

A KDNP szerint ez az EPP „az identitásvesztő balratolódás következtében már nem az, aminek kereszténydemokrata alapítói megalkották... Az EPP háborús doktrínája ellentétes azzal a béke melletti elkötelezettséggel, amiért annak idején magát az Európai Uniót létrehozták.”

Hölvényi Györgynek és a KDNP-nek szerencsére nincsenek hasonló problémái. A választásokon önállóan emberemlékezet óta nem induló, mérhetetlenül alacsony támogatottságú párt saját hitvallása szerint iránytűként szolgál Nagy Testvérük, a Fidesz számára. Márpedig ez utóbbi úgy tartja, hogy mindenki baloldali és háborúpárti, aki nem úgy politizál, ahogyan ők.

Mindezzel együtt dicséretes az a keresztényi türelem és önmérséklet, ahogyan a KDNP és személy szerint Hölvényi György eddig elviselte az Európai Néppárt balra tolódását. Szenvedtek ettől rendesen, de férfiként viselték a csapásokat, elsősorban azért, mert ők köztudottan nem háborúpártiak és azt szeretnék, ha béke lenne. Az – akárcsak a Fideszben, a KDNP-ben sem opció, hogy megüzenjék Orbán Viktor orosz barátjának, Vlagyimir Putyinnak: nem kellett volna megtámadni Ukrajnát, vagy ha már elkövette ezt a gyalázatot, akkor haladéktalanul ki kellene vonnia csapatait a megszállt ukrán területekről.

Hölvényi György, aki nehezményezte, hogy az EPP már nem az, ami valamikor volt, idáig némán, szótlanul szenvedett. Pedig lett volna oka a panaszra, mert mint most elmondta, „a frakción belül nem lehet már a családügyekről beszélni, az utóbbi időben a béke szót sem lehetett kimondani, továbbá a genderkérdésekről sem lehetett nyíltan vitatkozni”.

Bele sem merünk gondolni, milyen szörnyű megpróbáltatás lehetett ez Hölvényi képviselő számára. Különösen annak fényében, hogy hősünk egyszemélyben volt kénytelen képviselni a magyarországi keresztényeket az Európai Néppártban, s hiába próbált például családügyekről beszélni, a többiek rendre lehurrogták. Azt mondták neki, hogy „bennünket nem érdekel a család, mi mindnyájan családellenesek vagyunk, tudjuk Gyuri, hogy a te pártod odavan a családokért, de bennünket az ilyen hidegen hagy, úgyhogy jobb, ha befogod a szád, amíg jól van dolgod”. Ugyanígy a béke szót sem lehetett kimondani, Hölvényi képviselő hiába jött elő ezzel, a néppártosok, akik háborút akarnak, halottakat, lebombázott ukrajnai lakóházakat, kórházakat, azonnal rászóltak, hogy ez itt tilos, tessék olyan frakciót keresni, ahol békét akarnak.

Jelenleg tehát itt tartunk, Hölvényi és a KDNP a társkeresés nehéz időszakát éli.  Nincs többé maradásuk az Európai Néppártban, ezért találniuk kellene egy olyan frakciót, ahol nem tilos a békéről beszélni és nem nevetik ki az embert, ha azzal áll elő, hogy az apa férfi, az anya nő. 

Már most látszik, hogy ez nem lesz könnyű és még az sem kizárt, hogy Hölvényi és a KDNP a frakció-árvák keserű kenyerét fogja enni. Pénz és pozíció nélkül kell képviselniük a keresztény értékeket, ami nem könnyű helyzet, és a KDNP-t még az sem vigasztalja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz is hasonló cipőben jár. Amióta kiléptek az Európai Néppártból – nagyjából öt perccel azelőtt, hogy kitették volna őket onnan – magányos farkasként vonyítanak az Európai Unióban. Keresnének egy magukhoz hasonló, őket befogadni hajlandó falkát, de ilyet eddig még az amúgy nem túlságosan válogatós szélsőjobbon sem találtak. 

Nem szívesen mondunk ilyet, mert mégiscsak honfitársainkról van szó, de nem titkolhatjuk el az olvasók elől, hogy Hölvényi és a KDNP épp annyira szalonképtelen az Európai Unióban, mint Orbán Viktor és a Fidesz.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom