Magyarország 2034-ben

Föld S. Péter 2020. november 17. 07:41 2020. nov. 17. 07:41

A frászt hozták a svéd jogvédők a magyarokra, amikor egy plakáton digitálisan „megöregítették” Orbán Viktort. Nem a 69 éves miniszterelnök látványa volt igazán ijesztő, hanem az, hogy a Civil Rights Defenders szervezet azt a víziót vázolta fel, hogy még 2034-ben is Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke. Orbán korábban többször is jelezte, hogy 2030-ig gondolkodik kormányzásban, és sok magyar emberben már ez az időhatár is eléggé rémisztőnek tűnt, ám a 2034-es horizont nem volt benne a pakliban. Mindenesetre már az is beszédes, hogy a svéd jogvédők Orbánnal példálóztak, vele illusztrálták, hogy egyre több választást csalnak el a korrupt kormányok.

Megpróbáltuk elképzelni, milyen volna, ha 14 év múlva is a svédországi plakáton látható, digitálisan megöregített Orbán vezetné Magyarországot. Az addigi utolsó, 2028-as választást egyedüli indulóként a Fidesz nyerte. Bár a párt népszerűsége ekkor már nem a régi – öt százalék körül mozog, a valamikori bejutási küszöb környékén – de a többi párt vagy megszűnt, vagy adminisztratív okok miatt nem indulhatott a választásokon.

Áder János államfő, aki az ércnél szilárdabb alaptörvény 34. módosítása miatt még mindig államelnök lehet, korához képest jól tartja magát. Kevéske szabadidejét horgászással tölti, s miután az utolsó magyarországi fa kivágásáról rendelkező törvényt is gond nélkül aláírta, időnként beszédet mond a környezet védelmének fontosságáról.

Deutsch Tamás sportminiszter bejelenti, hogy hazánkban rendezik a XX. Szotyolaköpködő Világkupát, és már tesztelik a stadionok bejáratánál a beléptető rendszereket. A Felcsút egymás után hatodszor szerzi meg a bajnoki címet, a második helyezett Fehérvártól a labdarúgó szövetség fegyelmi bizottságának pontegalizáló szekciója 20, a bajnokságban induló többi csapattól egységesen 45 büntetőpontot levont.

Csányi Sándor, az MLSZ hatodszor újraválasztott elnöke biztató jeleket lát és megígéri, hogy a nemzeti válogatott hamarosan, de legkésőbb valamikor kijut a labdarúgó világbajnokságra.

Az Emmi éppen regnáló oktatási államtitkára bejelenti, hogy az iskolákban sikerült felszámolni a múlt örökségét, és már egyetlen diák sem tanul angolul. A Magyarországi Szülők Országos Szövetsége üdvözli azt a rendeletet, amely szerint a kínai és a koreai (annak észak-koreai változata) nyelv ismerete duplán számít a felvételin, az egyetemeken az orosz-rovásírás szakra a legnehezebb bejutni.

A nemzeti együttműködés kormányának idegenforgalomért felelős minisztere bejelenti, hogy 2034-ben várhatóan kétszázhetvenmillióval több kínai turista érkezik Magyarországra, mint egy évvel korábban. Közülük sokan a Balatonnál találkoznak a szabadságukat nálunk töltő, Belaruszban rekedt rokonaikkal.

A Magyar Királyság az említett két országon kívül minden más országgal megszakította diplomáciai kapcsolatait, ily módon mintegy 300 nagykövetség, illetve konzulátus vált fölöslegessé. A felszabadult pénzt a 130 évnél idősebb, hatnál több kiskorú gyermeket nevelő nyugdíjasok, valamint Mészáros Lőrinc között osztják szét.

Az Orbán Viktor által még 2010-ben bejelentett egymillió új munkahely rekordidő alatt megvalósult, sőt, jelentősen túl is teljesült: a Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint 2034-ban mintegy 14 millió munkahely várja a munkavállalókat. Sajnos, a kormány minden erőfeszítése ellenére, az új álláshelyeket a magyar lakosság a növekvő munkanélküliség ellenére sem tudja betölteni: az új munkahelyek mintegy kétharmada ugyanis mélytengeri gyöngyhalászattal kapcsolatos ismereteket, és hatezer méternél magasabb hegyek megmászására alkalmas oxigénpalack-gyártó sor készítésében való jártasságot igényel.

Kövér László házelnök életfogytiglani börtönbüntetésre és teljes vagyonelkobzásra ítélte azokat a képviselőket, akik egy „Aki nem lop egyszerre, nem kap rétet estére” feliratú molinót feszítettek ki a Parlamentben.

Az országban soha nem látott magasságokat ér el a sajtó szabadsága, az egyetlen rádió, és az egyetlen televíziós csatorna, valamint a megmaradt egyetlen napilap mindig igazat ír és mond. Huszonhetedszer is elbukik viszont a népszavazás újbóli engedélyezésért folyó népi kezdeményezés, mert az Alkotmánybíróság álláspontja szerint, a kormány munkáját érdemben befolyásoló ügyben nem lehet referendumot tartani. Ekkor már három éve Felcsút az ország fővárosa, Fürjes Balázs főpolgármester javaslatára Budapestet három részre darabolják: Pestre, Budára és Óbudára. 

Miközben az Európai Néppárt ismét kizárással fenyegeti az immár 16 éve felfüggesztett Fideszt, a Gyurcsány a Hibás Téren (volt Kossuth tér) mintegy féltucatnyi tüntető követeli, hogy tiltsák be a napi középhőmérsékletet, és a jövőben csak az állampárt által jóváhagyott vércsoportokat engedélyezzék.