Mégsem Szijjártó dönti el, hogy mikor jön a BMW Magyarországra

HírKlikk 2020. május 7. 21:15 2020. máj. 7. 21:15

Pár hónapot mindenképpen csúszik a debreceni BMW-gyár építése, állítja a cég, annak ellenére, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter szerint minden rendben.

A debreceni BMW-gyár építését egy évvel elhalasztották – írtuk meg tegnap több másik médiummal együtt a Portfolio értesülései alapján.

Azonban – mint cikkünkben olvasható – Szijjártó Péter külügyminiszter azt írta közösségi oldalán, hogy hogy a  BMW debreceni gyárépítésének „elhalasztásáról” szóló sajtóértesülésekkel szemben, az igazság az, hogy a kormány ma egyeztetett a vállalat vezetőivel, akik továbbra is elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett. Szijjártó bejegyzése szerint, jövő pénteken Debrecenbe jönnek a gyár leendő vezetői és a beruházás irányítói, akikkel személyesen is folytatnak majd megbeszélést. A gyár építési munkálatai már most is zajlanak.

Ahogy tegnap, úgy ma is megjegyezzük, hogy valójában a miniszter minden szava igaz lehet akkor is, ha egy évvel elhalasztják a BMW-gyár építését. Attól ugyanis még jöhetnek jövő pénteken a gyár leendő vezetői, a cégcsoport is elkötelezett lehet az építkezés iránt, ami egyelőre zajlik.

Az új fejlemény a debreceni BMW-gyár építésével kapcsolatban az, hogy a Pesti Hírlap is megkereste a BMW-t, a cég pedig azt válaszolta, úgy látják, pár hónapot csúszik a debreceni üzem átadása, a csúszás pontos mértéke még nem ismert, de a járvány miatt, mindenképp bekövetkezik.