Miért nem vették még őrizetbe Simonka Györgyöt?

HírKlikk 2019. december 19. 15:20 2019. dec. 19. 15:20

Elképesztő dolgot szúrt ki a Simonka-ügy vádiratában Hadházy Ákos. A független képviselő szerint ugyanis nem csak arról volt szó, hogy Simonka NAV-nyomozók megvesztegetésével próbálta megakadályozni az eljárást, hanem arról is, hogy a fideszes politikus országgyűlési segédlettel szerette volna menteni a bőrét. A vádiratban ugyanis az áll, hogy a fideszes politikus sikeresen lobbizott olyan törvénymódosításért, ami csökkenthette a csalássorozat büntetőjogi következményeit.

„Értik? Az ügyészségi irat azt mondja ki, hogy egy csaló fideszes képviselő a lebukás ellen lobbizott ki törvénymódosítást" – idézi Hadházy Ákos posztját a Népszava. Aki észrevette azt is, hogy a vádirat végén – szemérmesen megbújva – az szerepel, hogy további két vesztegetési ügyet elkülönítettek a januárban kezdődő per tárgyától.

A független képviselő azt gyanítja, hogy ez összefüggésben lehet a „megrendelt törvénymódosítással". Mindenesetre Hadházy szerint Simonkát már rég le kellett volna tartóztatni, és ennek elmaradása miatt, feljelentést is tett. Mivel Simonka mégis szabadlábon van, a politikus interpretációja szerint, minden bűnöző joggal tiltakozhat az előzetes letartóztatás ellen.

Forrás: Népszava