Minden gyülekezés tilos – kivéve dr. Gődénynek

Harkai Péter 2021. február 25. 18:00 2021. feb. 25. 18:00

A legfrissebb, február 24-ei kormánybejelentés szerint továbbra is tilos minden tömegrendezvény, gyülekezés. Persze vannak kivételek – a többszörösen visszaeső vírus- és oltástagadó álpárti dr. Gődény úgy döntött, vadász lesz vagy élsportoló s így kijár neki egy gyűlés.

Először április végén, majd november végén, most pedig egy napja, szerdán jelentette be a kormány a kijárási tilalom és a gyülekezési lehetőség szabályozását illetve tiltását. Ennek értelmében, semmilyen tömegrendezvényt, így az 500 fő alattiakat sem engedélyezik a koronavírus-járvány miatt, a szabadidős létesítmények használata tilos – beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.

Általános rendezvénytilalom lépett életbe, mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális- és sporteseményeket, a sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A családi és magán rendezvényeken legfeljebb tizen vehet részt. Esküvők csak lakodalom nélkül lehetségesek, az egyházi, illetve polgári szertartáshoz szükséges személyek, a tanúk a házasulók szülei, nagyszülei testvérei valamint gyermekei vehetnek részt. A temetéseken maximum ötvenen vehetnek részt.

A késő őszi s máig hatályban maradt kormánybejelentés értelmében, mindenfajta gyülekezés tilos a koronavírus-járvány terjedése miatt legalább egy hónapig, ám ez a szigorítás nem vonatkozik a társas vadászatokra.

Viszont a vadászaton résztvevők a hatályban lévő védelmi intézkedéseket kötelesek betartani, de egyes esetekben a vadászokra a kijárási tilalom sem érvényes. Információk szerint ugyanis „a hivatásos vadászok mellett a tagsággal rendelkező egyéni sportvadászok is kaphatnak engedélyt a kijárásra, ha a vaddisznóállomány gyérítésben vagy az afrikai sertéspestis terjedésének megfékezése érdekében történik a vadejtés.”

A feltűnően viszketeg dr. Gődény vagy vadász – nem –, vagy élsportoló – nem –, vagy egy gátlásoktól mentes tudatos kókler. Ugyanis a fentiek tudomásul nem vételével a hétvégére egy budapesti demonstrációt szervezett az életü(n)k visszavételére. Mivel egyértelműen és a tegnapi nappal ismét megerősítetten tilos minden ilyen jellegű nagy létszámú esemény, a dr. doktor felbujtásként közli az érdeklődőkkel, hogy nem kell tartani a rendőri intézkedéstől. Szerinte ugyanis az eseménye nem ütközik törvénybe, ha hoznak magukkal: sípot, dobot, dudát; esernyőt; feltöltött mobiltelefont; valamilyen farsangi álarcot vagy maszkot és sportos öltözéket. Mindezen álcákkal feltehetően egy sporteseményként, illetve sportos kirándulás álcájával kívánja politikai demonstrációját elbújtatni a szakállas illető. Az érvelését sem aprózza el és az Alaptörvényre hivatkozva biztosítja híveit, hogy ott bizony írva vagyon a szabad séta és sport joga síppal, dobbal, nádihegedűvel.

Annak valahogy elfelejtett utánanézni, hogy egyelőre a szabadidős létesítmények használata is tilos, tehát az e célra kialakított szabadtéri infrastruktúra is bármily csalafinta is kíván lenni dr. doktor. 

A mindenkinek tervezett, de senkit sem érdeklő álsportprogramját reklámozandó, hétfőn még kieresztett egy kedvcsináló önpromó-videót, amiben bámulatra méltó szózöldségeket összevagdosva a szájával, 24 percen keresztül fejtett ki újabb maszk- és oltásellenes propagandát. Hasonlóért legutóbb decemberben vették őrizetbe a 2018-as választásokon 150 milliós büdzsével indult kamupártpénztárnokot. (A videója értelmezését 3’48”-nál feladta, annyit még értettem, hogy egy számlaszámra küldjenek pénzt). 

A február elsején, e hét végére meghirdetett oltásellenző tüntetésére a bejelentés event-je szerint eddig egyetlen jelentkező sem regisztrált, sem mint érdeklődő, sem mint résztvevő, sem mint meghívó. Dr. Gődény magányos. De ez nem meglepő, ugyanis angol tudósok szerint az igazi gödényfélék már 30 millió éve, azaz az oligocén kor eleje óta léteznek.