Nagy változás jön a postánál

HírKlikk 2019. október 18. 05:30 2019. okt. 18. 05:30

Hétfőtől az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bankhoz kerülnek át a Magyar Posta Befektetési Szolgáltató Zrt. ügyfelei. Holnaptól szünetel az ügyfélfogadás, az értékpapírügyleteket október 21-től az MTB bonyolítja le.

Október 21-től átruházza ügyfélállományát a Magyar Posta Befektetési Szolgáltató Zrt. (MPBSZ) az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-re. Az erről szóló részletes tájékoztatást a befektetési vállalkozás honlapján is elolvashatják az ügyfelek. Fontos tudnivaló, hogy október 17-én, tegnap intézhették utoljára a pénzügyeiket a brókercégnél az ügyfelek, ma, pénteken már nincs erre lehetőségük, ahogy a hétvégén és hétfőn sem lesz. Legközelebb csak kedden a MTB fiókjaiban vagy elektronikus csatornáin tudnak tranzakciókat lebonyolítani - írja a Napi.hu.

Az MPBSZ Zrt. fele részben a Magyar Posta és fele részben a Takarék csoport tulajdonában volt. Az állományátruházás egy nagyobb összeolvadás része. A MTB-be október 31-én olvadnak be a maradék takarékszövetkezetek, ezt megelőzően veszi át a hitelintézet a brókercég állományát. Az évek óta tartó országos fúzió lezárásaként a hónap végén egyesül tizenegy takarékszövetkezet, valamint a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt.

Bár a társaságok cégjogi egyesülése már 2019. október 31-én megtörténik, a takarékok ügyfelei is számíthatnak egy hosszabb szünetre az ügyintézésben. Az MTB ugyanis - egy hosszú hétvége és egy kétnapos bankszünnapot követően - 2019. november 6-án kezdi meg működését, mely az egyesülésben érintett fenti társaságok teljes fiókhálózatát érinti. Az átállás alatt, 2019. november 1-jétől november 6-ig nem nyitnak ki a bankfiókok, átmenetileg nem fog működni a netbank és a mobilapplikáció, nem lehet utalásokat kezdeményezni és fogadni.

A postán korábban értékesített Kincstári Takarékjegy Plusz (KTJ+) értékpapírok visszaváltását is az MTB végzi majd a jövőben. 

Forrás: Napi.hu