Nem a papok hozzák a legtöbb áldozatot, hanem a családok, és az édesanyák

HírKlikk 2020. április 7. 10:11 2020. ápr. 7. 10:11

A koronavírus-járvány okozta válság kezeléséről szóló vitát folytatták a képviselők hétfőn, az Országgyűlésben, az azonnali kérdésekre szánt idő második órájában.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő arról beszélt, nem mindegy a sorrend, kik viszik a hátukon az országot a veszélyhelyzetben. Szerinte nem az a sorrend, mint amit Orbán Viktor pénteken felsorolt – közte a papokkal, az állami vezetőkkel, rendőrökkel, katonákkal.

Az ellenzéki politikus ezzel szemben úgy látta: a válság idején a legtöbb áldozatot a családok, az édesanyák hozzák, őket azonban a kormányfő elfelejtette megemlíteni. Azt kérdezte, a tárcavezető egyetért-e a miniszterelnök szavaival?

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: bizonyos tekintetben az MSZP a rendszerváltás után 30 évvel sem könnyen tud szabadulni a múltjától. A kormánypártoktól az osztályharcos logika távol áll, és az egyházellenességet sem javasolta egyetlen párt zsinórmércéjévé tenni. Nem javasolja azt sem, hogy olyan vitába bonyolódjanak, hogy ki a fontosabb, a fuvarozó, orvos vagy a pap. Mindenki munkájára egyformán szükség van egy ilyen helyzetben – mutatott rá.

Forrás: MTI