Nem a zsidóktól kell bocsánatot kérned, Lajos!

Föld S. Péter 2019. december 2. 11:26 2019. dec. 2. 11:26

Amint arról a Hírklikk elsőként beszámolt, Kósa Lajos zsidózott egyet a Fidelitas szombati kongresszusán. A Fidesz alelnöke szerint „…az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”. Ezt mondta a Fidesz fénylő intellektusáról elhíresült csillaga, ám a beszédét követő felháborodás miatt hétfő reggel a Facebookon bocsánatot kért azoktól a zsidó honfitársaktól, akiket netán megbántott volna.

„A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, őket legitimálja. Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek” .

Nem talán, és nem félreérthető voltál, Lajos! Épp ellenkezőleg: ezzel a mostani bocsánatkéréssel mindent megmagyaráztál. Neked ugyanis nem a „megsértett” zsidó polgártársaktól kellett volna bocsánatot kérned, hanem minden tisztességes magyar embertől. Zsidóktól és nem zsidóktól.

Elmagyarázom, mert úgy tűnik, nem érted: az antiszemitizmus nem a zsidók, hanem minden tisztességes és normálisan gondolkodó ember ügye. Az antiszemitizmus nem azért csúnya dolog, mert megbántja és sérti a zsidókat, hanem azért, mert minden demokratikusan gondolkodó embert bánt és sért. Erről van szó Lajos, ezt kellene megértened. Nem a zsidók fordulnak el egyre nagyobb számban a pártodtól Lajos, hanem – származástól és felekezettől függetlenül – azok a tisztességes magyar emberek, akiknek tele van a tökük azzal, amit pártod, a Fidesz az utóbbi tíz évben Magyarországgal művelt.

Nem sorolnánk, elmondtuk már sokszor, elmondták mások is, ahol csak lehetett. Szégyent hoztatok a honra Lajos, ezért kellene bocsánatot kérnetek. Nem a zsidó polgártársaktól, hanem mindenkitől, akiket az elmúlt években megkárosítottatok.

Magyarországtól kellene bocsánatot kérned, kérnetek, Lajos, mert egy olyan országban, ahol nem jó zsidónak lenni, ott nem zsidónak lenni sem jó.