Az Orbán Viktorral Kötcsén ölelkező Németh Kristóf azt állítja, benne is sok a kétely

HírKlikk 2024. szeptember 13. 12:00 2024. szept. 13. 12:00

Németh Kristóf színész, színházigazgató is részt vett a hétvégi kötcsei találkozón, amelynek egyik emlékezetes pillanata volt, amikor összeállt egy bicepszes fotóra Orbán Viktorral.

Németh Kristóf a kötcsei piknikre másodszor kapott meghívást, amit most is elfogadott. Ahogy a Klubrádió Megbeszéljük műsorában Bolgár Györgynek elmondta, elment, beszélgetett szaktársaival és másokkal, majd meghallgatta a miniszterelnök beszédét.

Bolgár György többek között arra is kíváncsi volt, Németh Kristófnak milyenek a benyomásai Kötcséről, és vannak-e fenntartásai a kultúra területéről. A színész elmondta, leginkább a kultúra, a művészet kerül szóba nála, mert csak az átlagos tájékozottságra törekvő ember szintjén lát bele politikai, gazdasági kérdésekbe.

Benne is nagyon sok kétség, kétely fogalmazódik meg – közölte, hozzátéve: egy ilyen közegben vannak olyan emberek, akikkel érdemes ezekről elbeszélgetni, hátha válaszokat kap. El tudja-e mondani, ha vannak ilyen kétségei, hogy nem kellene erőből lenyomni minden másként gondolkodót a kultúrában – hangzott a kérdés Bolgár György részéről, amire a színházigazgató úgy válaszolt: „el tudom mondani”. Van, aki meghallgatja, de az más kérdés, hogy lesz-e foganatja. Vannak, akikkel egyetértenek ez ügyben ebben a közegben is, és vannak, akik tökéletesen mást gondolnak – jegyezte meg.

Felidézte, amikor 2012-ben a Játékszín igazgatója lett, megjelentek olyan címlapok, „voltak akkor még ellenzéki újságok”, hogy „Lévai Anikó kedvenc színésze színházat kapott bagóért” és majd biztos kitúrják onnan a Heti Hetes sztárjait meg a „libsiket”. Teltek-múltak az évek, és nemhogy nem ment el senki, csak bővült a társulat. Itt említette Gálvölgyi Jánost, Hernádi Juditot és Hajdú Steve-et, akik ugyanúgy játszottak. Azt gondolja, az ő színházi, vezetői munkája bizonyítja, hogy mennyire nem gondolja, hogy bárkit ki kellene rekeszteni azért, mert így vagy úgy gondolkodik politikailag, esetleg másik pártra húzza be az ikszet.

Demokrataként az ember csak abban hihet, hogy az ő elvei szerinti konzervativizmus, mondhatni liberális konzervativizmus arról szól, hogy megengedjük a másik embernek, hogy másképpen gondolkodjon, és akkor talán elvárható ugyanez tőle is – fogalmazott.

Forrás: Klubrádió


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom