Online sztrájkba kezd az MKKSZ

HírKlikk 2020. október 20. 18:35 2020. okt. 20. 18:35

A szociális ágazat 500 ezer forintos pluszjuttatásáért kezd sztrájkba a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ).

A Mérce számol be arról, hogy mivel nem tapasztalható változás a kormány hozzáállásában a szociális szféra dolgozóinak elismerését illetően, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) online sztrájkot hirdet október 27-ére.

Ezen a napon az MKKSZ online felületén teszik majd közzé a dolgozók és a szakszervezetek videóit és megismétlik a változatlan követeléseiket. Hangsúlyozzák, hogy milyen fontos szerepe van annak az 500 ezer forintos pluszjuttatásnak, amelyből kimaradt a szociális ágazat.

A szakszervezet kiemeli, hogy nem vitatja az egészségügyi dolgozóknak kiszabott jutalmat, sőt, együtt örül velük. Ugyanakkor kiemeli, ugyanilyen mértékű elismerés jár a szociális ágazat minden dolgozójának is.

Az összeg kifizetését november 11-ig, a szociális munka napjáig követelik a kormánytól.

Mint azt közleményükben írják, a sztrájkot megelőzően, az MKKSZ négy napos „oktatást” tart a kormány azon döntéshozóinak, akik „elfelejtették” az ágazat dolgozóit, amikor 500 ezer forintos pluszjuttatást osztottak azoknak, „akik derekasan helytálltak a koronavírus okozta nehézségek ellenére is”. Ennek keretében, napi lebontásban felsorolják majd az ágazat minden munkakörét, amelyben járna a pluszjuttatás, majd a „témazáró” napján, november 11-én kiderül, „hányasra felel a kormány”, teljesítette-e a követeléseiket.

Forrás: Mérce