Orbán Balázs rájött a demográfiai problémák megoldására

HírKlikk 2022. március 18. 13:22 2022. márc. 18. 13:22

A magyar kormány a családok megerősítésében és a gyermekek védelmében látja a demográfiai problémák megoldásának kulcsát – közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken, az Európa Projekt 2021 nevű kutatás eredményeinek bemutatására szervezett konferencián.

Orbán Balázs a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs), valamint a Századvég Alapítvány által szervezett eseményen kiemelte: 2010 és 2020 között öt százalékra emelkedett a GDP-n belül a családtámogatások összege, 2022-től pedig a GDP 6,2 százalékát is eléri. Magyarország ezzel az első helyen áll az Európai Unióban – tette hozzá.

Hangsúlyozta azt is, hogy az elmúlt évtizedben komoly eredményeket ért el a kormány családpolitikája: kétszázezerrel több gyermek született, mintha nem lettek volna a családtámogatások, folyamatosan nő a házasságkötések száma, a válások és abortuszok száma pedig csökken. Emellett a termékenységi ráta 1,2-tól 1,6-ra emelkedett, ilyen fejlődést egy évtized alatt Európában más ország nem tudott elérni – ismertette az államtitkár.

Forrás: MTI