Orbán videója a „békegalamb röpködésről”

HírKlikk 2024. július 14. 16:10 2024. júl. 14. 16:10

„A repkedéstől, villogó fényektől, kézfogásoktól, mosolygásoktól, testőrök hadától, drámai zenétől, ... - a béke nem jön közelebb.” – olvasható a „Békemisszió. 10 nap alatt a föld körül” felütéssel Orbán Viktor Facebook-oldalán megjelent videó egyik kommentjében. A kommentelő egyáltalán nem áll egyedül ezzel a nézetével, sőt!

Drámai aláfestéssel kísért, lassított felévtelekkel operáló egyperces videót tett közzé Orbán a közösségi oldalán, amely fél nap alatt közel kétezer hozzászólót ihletett meg. A maga nemében kiválónak mondható propaganda videó  amelynek az alcíme „10 nap alatt a föld körül” – térképpel illusztrálva mutatja be a megtett utat, szám- és képszerűsítve, kikkel tárgyalt, bár érdekes módon hiányzik a felsorolásból Erdogan török elnök, akivel a NATO-csúcs mezsgyéjén külön is találkozott. A videó „elfelejti” megemlíteni a jubileum ocsúsértekezletet, s azt, hogy ő maga is aláírt minden Ukrajna megsegítéséről, támogatásáról, az agresszorként deklarált Oroszországgal szembeni kiállásról elfogadott dokumentumot, miközben  a képi körítéssel azt sugallja, mintha ő lett volna a Fehér Ház vendége.

A videó a szokásos szlogenjét sulykolja: „Béke nem lesz magától. A békéért tenni kell.” Nem csak a szakértők vélik azonban úgy, hogy ezzel jottányit sem jutott közelebb a világ (a többi között ittitt, itt és itt), a posztja alatti kommentelők nem kis része is öncélú ámokfutásnak tartja ezt az egyik hozzászóló megfogalmazásában „békegalamb röpködést”.

Az, pedig, hogy mennyire az orrára koppinthattak a szövetségesei a „békeangyalkodása” miatt – nos, ez nem csak az ezzel foglalkozó uniós és NATO-vélemények, hanem az is mutatja, hogy bár az út első néhány állomásán még a magyar soros elnökség logójával látta el az ilyen posztjait, ezen az nem található.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom