Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

HírKlikk 2024. június 21. 20:10 2024. jún. 21. 20:10

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja – közölte az Olaf Scholz német kancellárral folytatott kétoldalú megbeszélését követően pénteken Berlinben a magyar miniszterelnök, hozzátéve: német kollégájával a gazdasági kapcsolatok további erősítésében állapodtak meg.

Orbán Viktor a berlini magyar nagykövetségen adott sajtónyilatkozatában felidézte, a megbeszélésnek két témája volt: az európai ügyek és a német-magyar kétoldalú kapcsolatok.

Tavaly a két ország közötti kereskedelem rekordot ért el, 70 milliárd euró felett volt, a Magyarországról kivitt áruk egynegyede pedig Németországba érkezik – emlékeztetett.

Hozzátette, a német cégek Magyarországon 250-300 ezer embernek adnak munkát, elsősorban az autóiparban.

Magyarországnak kiemelt szerepe van a német ipar működésében, mi pedig munkahelyeket, gazdasági növekedést és adóbevételeket remélünk – jegyezte meg.

Orbán Viktor: a Magyarország és Manfred Weber közötti konfliktusok nem német-magyar, hanem Magyarország és Brüsszel közötti konfliktusok

Orbán Viktor közölte, tisztázták a német kancellárral, hogy a Magyarország és Manfred Weber közötti konfliktusok nem német-magyar konfliktusok, nem terhelik meg a német-magyar együttműködést, ezek Brüsszel és Magyarország közötti konfliktusok.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, Manfred Weber „hungarofób ember, gyűlöli a magyarokat", a magyarokat hibáztatja, hogy nem lett európai bizottsági elnök, „az egyik legrégebbi ellenfelünk, ellenségünk az európai politikában".

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom