Összeérhetnek az ellenzéki tüntetések október 23-án

HírKlikk 2020. október 17. 12:17 2020. okt. 17. 12:17

„Az egyetlen felelős döntés ebben a helyzetben az, ha átalakítjuk az október 23-ra tervezett rendezvényünket és autós demonstrációt tartunk” – írta Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a közösségi oldalon. Hadházy Ákossal közösen eredetileg tüntetésre hívták az embereket az MTVA Kunigunda úti székházához, de a járvány tombolása miatt, autós blokádra módosították a felhívást. A kezdést is korábbra tették, hogy mindenki át tudjon érni a színművészetisek felvonulására.

„A mód és az időpont változik, de a cél nem! Október 23-án autós blokáddal tüntetünk az igazságért” – írta legfrissebb Facebook posztjában Szél Bernadett, hozzátéve: „október 23.-án nem tehetjük meg, hogy ne tiltakozzunk a hazugság ellen”.  

Mint portálunk is beszámolt róla, az eredeti felhívás így szólt: „Közeleg október 23. ünnepe, amikor arra emlékezünk, hogy 1956-ban ’egy nép azt mondta: elég volt’. Elege lett egyebek mellett a folyamatos hazudozásból, ezért is vonultak a forradalmárok 64 évvel ezelőtt is a rádió épületéhez, mert az igazságot, a magyar nép valódi hangját akarták hallani és hallatni”. 

A tüntetés meghirdetése óta azonban tovább súlyosbodott a járványhelyzet, amit aggasztónak mondott most Szél Bernadett, aki szerint, a tesztelés alacsony szintje miatt sejteni lehet, hogy a helyzet mégis rosszabb, mint látszik és a járvány kontrollálatlanul tombol. Már hivatalosan bejelentették, és mivel most nincs kijárási tilalom, a rendőrség kénytelen volt azt tudomásul venni. Kérik, aki tud, tegyen nemzeti színű zászlót a kocsi ablakába.

Mindenkit arra kérnek, hogy ne induljon el gyalog. A beszédeket online fogják közvetíteni. 

Az időpont is korábbi az eredetileg tervezettnél, 14:30-tól kezdik, így időben át lehet érni a színművészeti egyetemisták felvonulására.

Az SZFE polgársága október 23-án megemlékezést tart szabadságról, bátorságról, és a közös kiállás erejéről. 16 órától a Műegyetem rakpartról elindulva, az egyetem Rákóczi úti épületéig közös menetre hívnak mindenkit, aki egyetért a meghirdetett elveikkel. Ezzel a menettel kívánnak emlékezni azokra az egyetemistákra, akik 1956. október 23-án megmozdultak azért, amiben hittek, kiálltak az egyén és a közösség szabadságáért, továbbá, hogy mi minden elérhető, ha közösen cselekszenek.
 

Forrás: Facebook