Piaháború

Dr. Dávid Ferenc       2019. augusztus 13. 14:27 2019. aug. 13. 14:27

Emlékeznek? Két és fél évvel ezelőtt miniszterek, kormánypárti képviselők és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség hadat üzent a Heineken cégcsoportnak, mondván, hogy a világszerte ismert vörös csillaguk rossz érzéseket kelt a magyar emberekben és dolgos népünk nem tűri tovább az önkényuralmi jelképet a vignettán. E témakörben törvényjavaslat is született, amit jóságos és nagytudású miniszter-elnökhelyettesünk (Semjén Zsolt) terjesztett az országgyűlés elé. Nem zavarta a tiltakozókat, hogy a sörgyár ötágújának semmi köze nincs a politikai szimbólumhoz; az üvegen a jelkép a sörfőzés öt titkára utal. Egy ország röhögött a kormánypárti erőlködésen, aztán az árpavihar elült, a politikai show elhalkult, mi meg a döglesztő melegben továbbra is hörpölgetjük a holland ipar büszkeségének aranyló levét.

És most ismét egy szent háború küszöbén állunk. Boldog István (FIDESZ) parlamenti képviselő teljesen kiakadt a Coca-Cola plakátkampányán, és hadjáratot hirdetett a világcég ellen. Első lépésként brutális fenyegetést tett közzé: ő bizony többet nem kólázik. Mint tudjuk, a hülyeség a fénysebességnél is gyorsabban terjed, és hétfőn a FIDESZ fiókpártja, a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) blokád alá vette a világcég dunaharaszti üzemét.

Itt már nem a homoszexuális vádat erőltették a protestálók, hanem a pedofil bűncselekmények jövendő támogatójaként aposztrofálták az italkészítő multinacionális céget. Toroczkai László (MHM) és kisegyüttese már nem csak, hogy nem iszik kólát, de még a gyártását is megakadályozza, ezzel is jó hírünket keltve a világban. Nyáridőben a neonácik akciója még a kábult vakációzókat is észre téríti. Elég volt a kólából: magyar szájba magyar üdítőt!

A jegyzetírónak előre kell tekintenie. Jön a politikailag forró ősz, és vélhetően a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) nagy sikereket nem fog elérni az önkormányzati választásokon. De az nem is fontos, a Toroczkai vezette település úgyis az MHM-é örökké. Az igazi nagy vezéreknek mindig marad egy bázishelyük: Hitlernek a Sasfészek (Adlerhorst) jutott, Toroczkainak Ásotthalom.. A Mi Hazánk Mozgalom (MHM) parlamenti nagyasszonya, Dúró Dóra – a korábban EU zászlót égető és kicsit zavaros gondolkodású Novák Előd neje - várhatóan kólaellenes törvényjavaslatot nyújt majd be a T. Ház elé, amelyben indítványozza a külföldi tulajdonban lévő élelmiszeripari cégek (sör – és üdítőgyárak, csokoládé és édesipari termékeket gyártó vállalkozások stb.) azonnali megregulázását.

Törvény határozza meg a jövőben, hogy a termékeken és a reklámplakátokon milyen szlogenek, színkombinációk és ábrák szerepelhetnek, kizárólag olyanok, amelyek a 3-4 gyermekes keresztény magyar emberek érzéseit nem sértik.  A kormányzópárt látva Boldog István és Dúró Dóra állhatatosságát és elszántságát napirendre is tűzi a Lex Coca-Cola névre hallgató normaszöveg javaslatot, amelyhez számos módosító indítvány készülhet a mindig hiperaktív KDNP részéről. Harrach Péter frakcióvezető a maga dinamikus stílusában ismerteti a képviselőkkel láthatatlan pártja megfontolásait, középpontba helyezve a keresztény szabadság értékeinek fontosságát.

Eközben a Bayer-Bencsik kettős megint megmutathatja tehetségét: vígan gyalázhatják az italos multikat. A helyzetet advent első vasárnapján országunk (és Európa) tévedhetetlen vezetője megoldja és bejelenti: ezer éve bor –és pálinkaivó nép vagyunk, de Soros, Juncker és a nagyhatalmak nyomására néha meg kell innunk a kólát és a sört is! A törvényjavaslat tehát visszavonva: Boldog, Dúró és Toroczkai pedig 2020.március 15-én a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesül. Van kérdés?