Repülőgép landolt a Balaton vizén – videó

HírKlikk 2024. augusztus 24. 08:55 2024. aug. 24. 08:55

A Balatonon eddig példátlan kísérletnek volt részese az Aeroexpress kétéltű repülőgépe és az Arács vízibusz, a két jármű egy speciális platformon keresztül kapcsolódott össze Fonyód közelében.

Az augusztus 20-i budapesti légiparádét követően, az Aeroexpress Cessna 206 amfíbiája a Balatonra repült át, és Fonyód előtt szállt vízre, hogy egy különleges hajózási kísérletben vegyen részt.

Ennek során a klasszikus magyar gyártású vízibusz, az Arács MS egy speciális platformon keresztül kapcsolódott a repülőgéphez – írja az Aeroexpress közleményét idézve az Airportal.hu.

A kísérlet célja az volt, hogy a hajó vízi terminálként és megtekintő-hajóként akár a Balaton közepén, kikötőbe járás nélkül is tudja fogadni a Cessna 206 amfíbiát és utasait.

A közlemény szerint ezzel a megoldással elkerülhető a partot érő zajterhelés, emellett egy egyedi turisztikai élmény teremthető meg.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom