Selmeczi Gabriella: mi vagyunk a legcsaládbarátabb ország Európában

HírKlikk 2019. május 29. 08:20 2019. máj. 29. 08:20

Selmeczi Gabriella fideszes képviselő az Országgyűlésben kedden napirend előtt azt mondta, hogy az EP-választás eredménye bizonyítja, "mi vagyunk a legcsaládbarátabb ország Európában". A választók nagy többsége azzal bízta meg a Fidesz-KDNP-t, hogy bevándorlás helyett a magyar családokat és a gyermekvállalást támogassák - tette hozzá.

Úgy vélte: a választás arról szólt, hogy "a gyermekeinkre vagy bevándorlásra szavazunk. Magyarország megadta a választ nekünk a gyermek az első, és ez széles körű felhatalmazást jelent az eddigi politika folytatására - jelentette ki.

Szerinte a nagy részvétel arról tanúskodik, hogy emberek meg akarják védeni magukat, nemzeti keresztény és biztonságos Magyarországot akarnak.  

A képviselő ismertette a családvédelmi akcióterv pontjait, és kiemelte: Magyarország fordítja a legtöbb pénzt családok támogatására Európában, 2 ezer milliárd forintot, ami a nemzeti össztermék 4,8 százaléka. 

Rétvári Bence államtitkár hangsúlyozta: nagy a különbség az ellenzék és a kormánypártok között a családtámogatás terén, mert míg az egyik "a folyamatos hátrafele araszolás politikáját" folytatta, addig a Fidesz-KDNP határozott előrelépést tett az ügyben.  

Helyes úton jár a kormány, amikor nem migrációban, észak-afrikai és közel-keleti fiatalok betelepítésében gondolkozik, hanem a magyar családokat támogatja. Vasárnap a választók visszajelezték, hogy ezt a családokért konfliktusokat felvállaló politikát várják el továbbra is a kormánytól.

Forrás: MTI