Száz százalékos táppénzzel lassítaná a vírus terjedését az MSZP

HírKlikk 2021. március 2. 14:11 2021. márc. 2. 14:11

Az MSZP szerint be kell vezetni a száz százalékos táppénzt a koronavírus-fertőzöttek számára, ezzel is lassítva a járvány terjedését.

A szocialisták közleménye szerint Müller Cecília és Orbán Viktor is elismeri, hogy nagyon nehéz időszak előtt áll Magyarország, a járványügyi adatok egyre csak romlani fognak, mert a harmadik hullám sokkal erősebb, mint az előzőek. Csehországban is hasonló a helyzet, csak ott éppen emiatt bevezetik a száz százalékos táppénzt, annak érdekében, hogy otthonmaradásra ösztönözzék a fertőzötteket, amivel lassítani lehet a járvány terjedését – hívja fel a figyelmet az ellenzéki párt.

Emlékeztetnek: az MSZP még novemberben nyújtott be törvényjavaslatot arról, hogy kapjanak száz százalékos táppénzt azok, akik koronavírussal fertőződtek meg. Már akkor bőven indokolt volt a bevezetése, ennek ellenére a Fidesz mégis nemet mondott rá. Most, a harmadik hullám idején, azonban fokozottan igaz, hogy a járvány terjedését felgyorsítja, ha sokan a tüneteiket eltitkolva dolgoznak a 60 százalékos táppénztől való félelmükben. Az emberek egymást fertőzik a munkahelyükön, mert a jelenlegi szabályozás anyagilag bünteti azt, aki a tünetei miatt otthon marad!

Ismét tragikusan emelkednek a napi számok. Éppen ezért, végre a Fidesznek is be kell látnia: nem jókedvükben mennek betegen dolgozni az emberek, hanem azért, hogy biztosítani tudják a megélhetésüket! – hívja fel a figyelmet a közlemény.

Az MSZP szerint, mindent meg kell tenni annak az embertelen helyzetnek az elkerülése érdekében, hogy a munkavállalóknak dönteniük kelljen az anyagi biztonságuk és a saját, vagy mások egészsége között. Ezért továbbra is azt követelik, hogy automatikusan kapjanak a fizetésük száz százalékának megfelelő táppénzt mindazok, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerülnek.

Forrás: MTI-OS