Szijjártó: George Clooney politikai ismeretei korlátosak

HírKlikk 2020. november 24. 21:30 2020. nov. 24. 21:30

A külgazdasági és külügyminiszter sem ment el szó nélkül a színész „orbánozása” mellett.

Miután a világhírű színész kritikus megjegyzéseket tett Orbán Viktorról és a magyar kormányról, a fideszes politikusok elkezdtek reagálni George Clooney szavaira. A sorból Szijjártó Péter sem maradhatott ki.

„Nyilván George Clooney-t, mint színészt kedveljük, nagyra becsüljük, a maga szakmájának egyik legkiválóbb képviselője és művelője, ez nem is kérdés” – mondta el a külügyminiszter Facebook-oldalára feltöltött videójában.

„Itt azonban nem egy színészeti kérdésről, hanem egy politikai ügyről van szó. Azért az látszik, hogy George Clooney történelmi és politikai ismeretei – hogy is mondjam – némiképpen azért korlátosak” – fogalmazta meg Szijjártó és hozzátette, hogy a színészen látszik, hogy a nemzetközi mainstream médiából szerzi a tudását, amivel egyébként nem is lenne semmi baja a külügyminiszternek, mivel nem jut el a színész más forrásokhoz.

„De ezzel együtt én azt gondolom, hogy színészként kedveljük, a politikai ismereteiről meg megvan a magunk véleménye” – jegyezte meg Szijjártó.

Forrás: Facebook