Terápiás lélekgondozásra küldené a párt vezetőit a Fidesz alapítója

HírKlikk 2021. június 18. 07:02 2021. jún. 18. 07:02

Kardos József Fidesz-alapító volt. A kedden elfogadott, homofób kiegészítőkkel eltérített pedofiltörvény apropóján a Partizán adásában beszélt arról, hogy két-három államtitkárról is úgy tudja, meleg és kettős életet él.

„Nem ezt akartam, nem ehhez adtam a nevemet, nem hittem, hogy ez az ország visszarendeződik egy despotikus, autokrata rendszerbe, azoknak az embereknek a vezetésével, akikben annak idején hittem, akikkel együtt dolgoztam, és akiknek a sikeréért küzdöttem” – fogalmazott Kardos József a Klubrádióban.

Kövér Lászlóról se gondolta volna, hogy ilyenné válik, a mai napig csodálkozik rajta. Olyan értelemben tisztességes politikusnak tartja, hogy azon kevesek egyike a Fideszben, akihez nem nagyon ragadnak hozzá korrupciós ügyek. Hogy a nézetei mitől változtak meg ennyire szélsőséges irányba, azt nem tudja feldolgozni, úgy érzékeli, mintha ez valami beteges dolog lenne.

Azt mondta: vannak többen is a kormányzó párt köreiben, akiknek nem lenne baj, ha időnként terápiára járnának, szükség lenne arra, hogy gondozzák a lelküket, mert kicsit mintha elvesztették volna a valóságérzéküket.

Felülről gerjesztett, mesterségesen szított a dolog, a társadalom annál sokkal elfogadóbb, mint amit a kormány megpróbál sugallni. Eddig nem volt társadalmi probléma az érzékenyítő foglalkozásokkal, ebből a politikusok csináltak problémát, a felelősség az övék – jelentette ki Kardos József.

Egyáltalán nem arról szólt ez, hogy valamilyen problémára keressenek megoldást, hanem arról, hogy pedofil pártinak nevezhessék az ellenzéket, és hogy az egyéb disznóságaikról akarják elterelni a figyelmet. Ostoba és gonosz ez a törvény, betarthatatlan, és ha betű szerint vennék, akkor megbénulna sok tévécsatorna és a fesztiválok programjainak egy részét is le kellene mondani. A TASZ-szal egyetért abban, hogy eljött a polgári engedetlenség ideje.

Kardos József optimista, szerinte nem tart ki sokáig ez a törvény, nem kell elkeserednie a meleg és leszbikus közösségnek. Fontos, ami a tüntetésen történt, és az is, hogy emberek és intézmények is kiálltak, megszólaltak. A pedagógusok eddig is meg voltak félemlítve, csak pár bátor iskola merte vállalni az ilyen programok befogadását, amelyek remélhetőleg ezután is így tesznek. Ennek az aljas kormánynak a következő választáson meg kell buknia – fogalmazott. Hozzátette, abból a szempontból érez bűntudatot, hogy nem állt ki hamarabb a véleményével.

Nem gondolja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz-elit homofób lenne, de a politikája az. Nem az érzelmeiket fejezik ki, hanem így akarják a hatalmukat megtartani. Az egész hazugság és képmutatás. Szerinte Szájer József szexuális orientációját sokan ismerték ebben a körben, és bár komolyan felmerült 2010 után, hogy igazságügyi miniszter legyen, Orbán nem akarta, hogy ilyen támadható minisztere legyen.

Kardos József hisz a társadalmi, szavazói csoportok közti kiegyezésben, mert szerinte mindenki élhető országot szeretne. Úgy gondolja, a Fidesz-szavazóknak is kezd már elegük lenni az állandó ellenségkeresésből, mert nem jó gyűlölködésben élni.

Kardos József soproni erdőmérnök-hallgatóként volt ott a Fidesz 37 alapítója között. Az 1990-es választáson Szájer József kampányfőnöke lett, legyőzték Pozsgay Imrét, a legnépszerűbb állampárti politikust. Kardos 1994 után egy időre elhagyta Magyarországot, később megint dolgozott együtt Szájerrel, de az 1998-as választásoknál besokallt a politikától – írta róla a régi Index három éve. 2016-ban a Magyar Narancsnak adott interjújában már elhatárolódott a Fidesztől, és homoszexualitásáról is beszélt.

 

Forrás: Klubrádió