Toroczkai új médiatörvénnyel regulázná meg az RTL Klubot és a Facebookot

HírKlikk 2021. március 23. 14:21 2021. márc. 23. 14:21

A Mi Hazánk Mozgalom támogatja egy új médiatörvény megalkotását, amelyet elsősorban a legdurvább cenzúrát gyakorlókkal, az RTL Klubot működtető Bertelsmannal és a Facebookkal szemben kellene megfogalmazni – jelentette ki a párt elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Toroczkai László mindezt arra reagálva közölte, hogy Vadai Ágnes országgyűlési képviselő egy Facebook-kommentjében azt írta, hogy a kormányzati média propagandistái ugyanúgy elnyerik majd méltó büntetésüket, mint Ruandában.

Azt erősnek érzi, „amire Vadai Ágnes tett javaslatot, hogy a második világháború végéhez hasonlóan, újságírókat, propagandistákat kivégezzenek Magyarországon", azzal viszont egyetértenek, hogy szabályozni kellene egy új médiatörvénnyel „a propaganda vagy az újságírás művészetét" – fogalmazott.

Azt mondta: az RTL Klub hírműsorába 25 éves politikai pályafutása alatt még soha nem jutott el. Az pedig példátlan a világon – folytatta –, hogy a Facebook törölt egy olyan pártot, a Mi Hazánkat, amelynek 114 ezer szavazója volt az európai parlamenti és csaknem 200 ezer az önkormányzati választásokon.

Ezért egy új médiatörvény megalkotásában a Mi Hazánk szívesen együttműködik más pártokkal – jelentette ki. Annál inkább, mert például az „LMBTQ-propaganda" vagy a bevándorlás kérdése olyan szent tehén, amellyel kapcsolatban egyből cenzúrával találja magát szembe az ember a közösségi médiában – fejtette ki Toroczkai László.

Forrás: MTI