Tovább terjed a magyar sajtószabadság korlátozásának híre

HírKlikk 2019. december 3. 14:45 2019. dec. 3. 14:45

„A magyar kormány újabb lépése a sajtószabadság aláásására és a civil szervezetek fontos munkájába való beavatkozásra” – így minősítette a Human Rights Watch regionális igazgatója, hogy a magyar közmédia megakadályozta szervezete és az Amnesty International közleményeinek közreadását. Erről az Emerging Europe számol be.

„Botrányos, hogy a magyar állami média cenzúrázza a két jogvédő szervezet által publikált létfontosságú információk közzétételét. Ez újabb csapás a sajtószabadságra, és a magyarországi civil szervezetek működésének további korlátozása” – áll a portál által ismertetett közleményben. Idézi Víg Dávidot, az Amnesty International Hungary igazgatóját, aki szerint a magyar kormány szándékosan megtagadja az emberektől, hogy hozzáférjenek az emberi jogok magyarországi és másutt történő megsértéséről szóló információkhoz.  

A közlemény – amely a magyar sajtóban az MTVA lépéséről megjelent hírre hivatkozott – Hugh Williamson, a Human Rights Watch európai és közép-ázsiai igazgatója szavaiból a következőt emeli ki: „Minden ilyesmi elfogadhatatlan, és nem méltó egy uniós tagállamhoz. A magyar kormány újabb lépése a sajtószabadság aláásására, és a civil szervezetek fontos munkájába való beavatkozásra”. 

Forrás: Hírklikk