Trump már megint bődületes baromságot mondott

HírKlikk 2019. december 23. 19:00 2019. dec. 23. 19:00

 Az amerikai elnök szerint, a szélerőművek füstöt és gázt bocsátanak ki, ezért nagy az ökológiai lábnyomuk. Még szerencse, hogy Donald Trump szerint nincs klímavészhelyzet, mert ha ő mondaná, hogy van, senki nem hinné el.

A hvg.hu írta meg, hogy Donald Trump amerikai elnök támadta hétvégén egy floridai diáktalálkozón. Az elnök azt a következtetést akarta levonni, hogy a szélerőműveknek igen nagy az ökológiai lábnyomuk.

„Soha nem értettem a szeleket. Nagyon jól ismerem a szélkerekeket, többet tanulmányoztam őket, mint bárki más. Tudom, hogy nagyon drága. Hogy főként Kínában és Németországban gyártják őket, nagyon kevés készül itt, szinte egy sem, csakhogy rengeteg füstöt és gázt bocsátanak ki, és beleengedik a levegőbe. Tudjátok, hogy van egy világunk, igaz?” – aggódott az elnök a környezetért, hozzátéve azt is, hogy a szélerőművek elpusztítják a madárpopulációt. de különösen az Egyesült Államok címerállatára, s fehérfejű rétisasra veszélyesek.

A lap megjegyzi, hogy a szélenergia szakértői szerint ezek az erőművek nagyjából hat hónappal a működésük megkezdése után már kiegyenlítik a saját ökológiai lábnyomukat.