Twitter Tom boldogsága

Dr. Dávid Ferenc       2021. február 16. 16:05 2021. feb. 16. 16:05

Donáth Anna bejelentette, hogy a Klubrádió ügyében kezdeményezni akarja az EU-s jogállamisági mechanizmus elindítását a hazája ellen. (…) A kormánytól független Médiahatóság határozatai szerint ugyanis – amely döntéseket a Klubrádió egyszer sem fellebbezett meg, tehát igazságtartalmukat elismerte – a rádió hatszor is megsértette a médiatörvényt. A hatóság döntése értelmében – amit már a bíróság is megerősített – a Klubrádió saját törvénysértései miatt vált jogosulatlanná arra a kedvezményre, kivételezettségre, hogy automatikusan, pályázat nélkül meghosszabbítsák a műsorszolgáltatási szerződését. (…) Szóval, magenta színtű hazudozás ide, rágalmazás oda, folyamatos áskálódás a hazánk ellen, a baloldal sem áll a törvények felett, ilyen dolog ez a jogállamiság. Ennyi. (Deutsch Tamás)

Twitter Tom boldog, 

  • mert az általa függetlennek nevezett Médiahatóság – reméljük csak átmenetileg és részlegesen – elkaszálta a Klubrádiót;
  • mert a Médiahatóság gyalázatos döntését a bíróság megerősítette;
  • mert végre egyszer – igaz, értelmetlenül – gúnyosan szájára vehette a jogállamiság kifejezést.

Twitter Tom nem tudja,

  • hogy mondatait már a sajátjai sem veszik komolyan;
  • hogy a hazugságnak nincs színe, Deutsch becstelen és simlis állításai sem narancs árnyalatúak;
  • hogy hosszú távon Magyarországon is maradéktalanul érvényesülni fog a sajtószabadság.

Twitter Tom ostoba bejegyzésével közel egy időben – a Klubrádióval és ismert műsorvezetőjével (Bolgár Györggyel) kapcsolatban – Galsai Dániel Magyar Hírlapos bértollnoktól ennyire futotta: „A szélsőséges rádiós tehát példakép, a belterjes agymenés, a ballib eszmei hordalék maga a megkérdőjelezhetetlenség. Nos, ezt a beteg világot szeretnék újra.” 

Twitter Tom ostobasága és Galsai elvakultsága egy irányba mutat. Nem is titkoltan elégedettek a mostani eredménnyel, sikerként könyvelik el, hogy Magyarország egyetlen közszolgálati rádióadója időlegesen elnémult. Egy magát demokratának nevező politikus (haha) és egy újságíró (!) nem szolidaritást mutat, hanem azon élvezkedik, hogy elfojtásra került a Klubrádió hangja. Miféle emberek, miféle demokraták ezek?

Most itt tartunk. Donáth Anna nem tehet mást, minthogy kezdeményezi az EU-s jogállamisági mechanizmus elindítását a Klubrádió védelmében, hiszen itthon senki nem oltalmazza az adót. A Népszabadság, az Index és a Civil Rádió bedarálását követően, és most a Klubrádió ellehetetlenítése után nincs kétség: az „őszinte és tiszta hang” szabadságát belföldön hivatalosan nem őrzik. A Médiahatóság és a Médiatanács – természetesen jogszabályok takarásában – lelkesen elvégezte a hóhérmunkát, annak ellenére, hogy 2018. szeptember 11-én a kormányfő ország-világ előtt kijelentette, „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk."  Az idézett mondaton akkor egész Európa röhögött, de mi magyarok már akkor tudtuk, hogy nem arra kell figyelni, amit a miniszterelnök mond, hanem arra, amit tesz. 

A likvidálásra vonatkozó parancsot tehát kiadta, a talpas csapat intézkedett, az eredmény ismert. Twitter Tom meg örvendezik. Ennyi.