Újabb 11 magyar koronavírusos beteg halt meg, ezer fölött a fertőzöttek száma

HírKlikk 2020. április 10. 07:05 2020. ápr. 10. 07:05

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (COVID-19). Ezzel 1190-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg. Ezzel 77-re emelkedett az elhunytak száma. 112-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

A Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és hét elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz embert gondozó idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket most a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét – olvasható a kormányzati koronavírus-honlapon.

Forrás: Hírklikk