Újabb magyar kórházban szüntették meg a hálapénzt

HírKlikk 2020. február 27. 07:26 2020. feb. 27. 07:26

Nem várnak – és nem fogadnak el hálapénzt a szolnoki Hetényi Géza Kórház aneszteziológusai, intenzív terápiás osztályának orvosai. Erről a látogatói váróban kihelyezett tájékoztatókon is informálják az odaérkezőket – számolt be a Szolnok TV.

A televíziónak nyilatkozó dr. Veres Ferenc aneszteziológus szerint, a hálapénz mind jogilag, mind etikailag egy nagyon ingoványos terület.

„Mi szerettük volna azt deklarálni, hogy itt,Szolnokon, ebben a kórházban, az aneszt intenzív terápiás osztályon mi nem kérünk és nem várunk el paraszolvenciát sem a betegektől, sem a hozzátartozóiktól az ellátásért cserébe.”

Ez bár évek óta így működik, most írásos formában is megjelent, egyebek mellett a közösségi oldalakon is. A felhívásnak nem ez a célja, de támogatási lehetőségként feltüntettek egy alapítványi elérhetőséget, amely áttételesen a betegek gyógyulását szolgálja.

„A mi munkánkat, képzésünket, szakkönyvek vásárlását, internetes újság előfizetését, konferenciákon való részvételi lehetőséget támogathatnak a betegek”

A munkához folyamatos képzésre van szükség. A tavaly végzett 15 ezer műtétnél is aneszteziológus végezte az altatást vagy az érzéstelenítést. Ezen túl pedig az intenzív osztályon küzdenek a súlyos állapotú betegek életéért.

Múlt év decemberében a Hírklikk is beszámolt róla, hogy a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti intézetének gyermektraumatológiáján is hasonló döntést hoztak az orvosok. 

Forrás: Hírklikk