Váratlanul lezuhant a kézilabdacsarnok ára

Csanádi Dávid 2019. szeptember 11. 12:48 2019. szept. 11. 12:48

Csoda történt a népligeti kézilabdacsarnok építése során: az árajánlatban szereplő összeg egy hét alatt mintegy a felére csökkent.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet arra, hogy ilyesmi nem szokott történni az építőiparban.

A politikus választ vár a kormánytól, mint az ajánlatkérő szervezet felügyelőjétől, hogy miként lehetséges, hogy az egyik héten még bőven százmilliárd fölötti ajánlati árak a következő hétre felére csökkennek, pláne, hogy az ajánlatok ugyanazoktól a cégektől érkeztek.

Molnár ezt az eredményt Karácsony Gergely és az ellenzék kommunikációs sikerének tekinti, mert a „csoda” nem magától következett be, hiszen mint mondta, a cégek aligha maguktól jöttek rá arra, hogy a munkát fél áron is el tudják végezni. A szocialista politikus kijelentette, hogy egyetért Karácsony Gergellyel abban, hogy a kézilabdacsarnok jövőjét a választópolgárok döntsék el, mert az ilyen óriási beruházásokról – beleértve a stadionépítéseket is - az adófizetőknek kell dönteni.

A most megspórolt mintegy 60 milliárd forintot pedig Molnár Zsolt szerint a kormány talált pénzként is kezelhetné, és ha már találta, akkor fordíthatná például az egészségügyre, mert ebből az összegből a szocialisták számításai szerint 200 jó minőségű CT-gépet lehetne üzembe helyezni.