Nem celeb, csak híres

HírKlikk 2016. szeptember 11. 18:15 2016. szept. 11. 18:15

Kedves olvasó, az a megtiszteltetés ért, hogy blogot vezethetek ezen az oldalon. Bár nagyon érdekel a közélet, a napi politika, mondhatni csillapíthatatlan híréhségem van, ezúttal főként kulturális eseményekről és az elektronikus média ügyeiről, helyzetéről szeretnék írni, amiben persze ott van a politika is (hol nincs?).

Mostantól részleteket olvashatnak majd, a Napvilág kiadó gondozásában nem régen megjelent, Nem celeb, csak híres című könyvemből. Az előszó után abc sorrendben részleteket közlünk szereplőim portréiból.Kedves Olvasó, természetesen pontosan tudom, mi a celeb kifejezés eredeti jelentése, ám ez manapság Magyarországon furcsa felhangot kapott. Nálunk az a celeb, aki a nyilvánosság előtt szerelmes, házasodik, szül, nyaral, telel, válik, plasztikáztat, csalódik, gyalázza a házastársát, rendezvényeken pózol éppen aktuális párjával. A hazai celebek külön kategóriája az olyanoké, akik teljesítmény nélkül, kizárólag állandó nyomulásukkal, jelenlétükkel, botrányaikkal, extrém szokásaikkal válnak ismertté.

Ez a könyv azért született, mert nem szeretem az általánosítást, a megbélyegzést. Kifejezetten felháborít, amikor azt hallom, olvasom, hogy a kereskedelmi tévék en block szóra sem érdemesek, a bennük szereplők pedig értéktelen celebek.

Úgy döntöttem, hogy az érdeklődőknek bemutatom azokat a kereskedelmi tévéseket, akik értéket hoztak, hoznak létre, annak ellenére is, hogy tudomásul veszik, csatornáik üzleti vállalkozások. Ahogy a sarki butikban sem verjük az asztalt, hogy ne csíkos ruhákat, hanem pöttyösöket áruljanak, úgy a kereskedelmi tévéken sem kell számon kérni azt, ami a közszolgálati tévének lenne kötelessége, hiszen az a mi, az adófizetők pénzéből működik.

A könyvemben szereplőkről sokat megtudhat az olvasó, anélkül, hogy beleselkedne a hálószobájukba. Lesz majd nagy csodálkozás, hogy e nélkül is milyen értékes és érdekes az a 13 kolléga, akit bemutatok.

Nem tagadom, szeretem őket, de nem ezért szerepelnek ebben a könyvben, hanem azért szeretem őket, mert... A többi kiderül az interjúkból.