Aki nincs velünk, az Gyurcsány!

Föld S. Péter 2021. október 6. 11:06 2021. okt. 6. 11:06

A Fideszről az a közvélekedés, hogy mindent ellop, amit csak lehet, ám ez csak részben igaz, mert lehetnek olyan helyzetek, amikor tagjai megdolgoznak a pénzükért. Ez történt az ellenzéki előválasztással kapcsolatban is. Csütörtökön este született meg a végeredmény, hogy a 106 egyéni körzetben kik lesznek azok a jelöltek, akik egyedüliként állnak majd szemben a Fidesz emberével, s pénteken reggelre már készen is volt a válasz: gyakorlatilag mind a 106 körzetben megjelentek azok az online plakátok amelyeken photoshop segítségével Gyurcsány Ferenc fotója mellett, a körzetben induló jelölt arcképe szerepelt.

Az elkövetők nem sokat adtak a változatosságra, a szöveg mindenhol ugyanaz. „Kiderült, hogy az Ön körzetében Gyurcsány Ferenc embere lett a baloldal jelöltje a 2022-es választásokra. Nincs két baloldal.” Vagyis, e logika szerint, mindegy, hogy ki a jelölt, a Fidesz szerint Gyurcsány embere. Akkor is, ha nem a DK jelöltjeként, hanem vele szemben győzött. Akkor is Gyurcsány, ha nem az, hanem valaki más. Gyurcsány is Gyurcsány, és aki nem, az úgyszintén.

Orbán Viktor minden fa mögött Gyurcsányt látja leselkedni. Nem lehet könnyű az élete, hiába a mesésnek mondott vagyon, a korlátlan hatalom, a félelem, a reszketés ott van a miniszterelnök mindennapjaiban. Gyurcsánytól retteg a miniszterelnök, ezért ez a Fidesz mostani választási üzenete: ne hagyjuk Gyurcsányt visszajönni.

Karácsony is Gyurcsány, Márki-Zay is, és persze hogy Dobrev is az. Meg természetesen mind a 106 egyéni jelölt. Egy időben az a szöveg járta, hogy az antiszemitizmushoz nincs szükség zsidókra. Nos, bizonyos körökben, például a Fidesz házatáján, Gyurcsányra nincs szükség a gyurcsányozáshoz.

Más kérdés, hogy meddig lehet ebből hasznot húzni? Egy időben jó hívószó volt a gyurcsányozás, de a volt miniszterelnököt idővel letaszították a trónról a migránsok. Most Orbán démonai miatt újból elővette a Fidesz a Gyurcsány-kártyát. Csakhogy felmelegítve egyedül a töltöttkáposzta jó. (Azért annak is megvan a lejárati ideje, tegyük hozzá.)

Mindez azt is jelenti, hogy a Fideszben nem sikerült Gyurcsánynál jobb ellenséget találni. Ellenség pedig kell, akit le lehet győzni, és akivel szemben egyedül Orbán és a Fidesz tudja megvédeni a magyarokat. A valamikor jónak bizonyult fegyver azonban mára már nem hatásos, és a Fidesz éceszgéberei egyre bugyutább és szánalmasabb ötletekkel rukkolnak elő. Látszik a minőségromlás, amióta az egykori ötletgazda, Arthur J. Finkelstein, a gyűlölet karmestere, meghalt, Simicskával rosszban van a Kedves Vezető – igaz, neki főleg a lopás terén voltak használható ötletei.

Marad mostanra Habony Árpád, aki a jelek szerint nincs nagy formában. Néha mellényúl, máskor halványabb az elvártnál. Mit nem adna a Fidesz, ha néhai Finkelstein feltámadna!

Az ő hiányában marad a 106 online plakát az interneten az ellenzéki jelöltek fotója mellett, Gyurcsány Ferenc fizimiskájával. Ezt kínálja Magyarországnak a Fidesz, ez az Orbán-párt választási programja. Nem igazán acélos, de legalább jó sokba kerül.