Bayer-díjat Gulyásnak!

Dr. Dávid Ferenc       2022. augusztus 26. 09:33 2022. aug. 26. 09:33

„Ezennel a legmagasabb állami kitüntetésre terjesztem fel Gulyás Gergely miniszter urat. Amiért türelemmel, sőt, mosolyogva képes elviselni a kormányinfókon politikai rögeszméiket és politikai propagandáikat a lehető legelviselhetetlenebb, legtenyérbemászóbb stílusban előadó „független, objektív" „újságírók" pofátlanságát. Nevezettek mindezt olyan tenyérbe mászó módon csinálják, hogy egy 40 fokos lázban égő öreg birkának is kinyílna a bicska a zsebében. A keddi kormányinfón a 444, a 24, a HVG és a Telex képviselői vitték a pálmát (ki más vitte volna?), de a csúcsot ma a Népszava megjelent propagandistája döntötte meg. Ez a faszi „ok!" meg „kösz!" vakkantásokkal „nyugtázta" a válaszokat. Azonnal tüntessék ki Gulyás Gergőt!” (Bayer Zsolt – Facebook bejegyzés)

Rögtön azzal kezdem, hogy nekem nincs ellenemre, hogy Gulyás Gergely miniszter kitüntetésben részesüljön, de a nemzet ingatlan-ügynök főokosának (B.Zs.), annyit azért illene tudnia, hogy hivatalban lévő államigazgatási vezetőt (minisztert) nem szokás állami elismerésben részesíteni. Legalábbis eddig így volt, ezen persze lehet változtatni, ha Bayer így látja jónak.

Egyébként meg G.G. – ha nem lenne állami vezető – nyugodtan kaphatna központi plecsnit, hiszen a mostani augusztus 20-i ünnepség alkalmával szélsőséges politikai irányvonalat képviselő figurákat is kitüntetett a kormány. 

Például a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki a kormányfő javaslatára augusztus 20-án Geert Wilderst. A közlönyben megjelent méltatás szerint „a Holland Királyság Képviselőházának tagja, a Partij voor de Vrijheid elnöke Magyarország melletti következetes kiállása, valamint az illegális bevándorlási hullám megállítása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként" kapta a magas állami elismerést. Wilders a magyar kormányfő aktív politikai támogatója, gondolom ezért kínálták meg a díszes kereszttel. Sok időt nem vesztegetek Wilderre, a Wikipédiában olvasható összegzés bőven elég: „Geert Wilders ellen többször is vádat emeltek felbujtás miatt. Wilderst először vallási és etnikai csoportok sértésével, valamint gyűlöletkeltéssel és diszkriminációval vádolták. 2011-ben bűnösnek találták. 2016-ban ismét bíróság elé került, és bűnösnek találták a Hollandiába érkező marokkói bevándorlók elleni felbujtásban és diszkriminációra való bátorításban, de nem kapott büntetést.” Tudom, hogy nem megbízható hír – és jogforrás a „wiki”, de ha csak a fele igaz a leírtaknak, már akkor nehéz megmagyarázni, hogy miért is kapott elismerést ez a veszélyes politikai szédelgő. Nem magyar érdemkereszt, hanem valamilyen más kereszt dukál neki!

De, hát beszélhetünk a Facebook-bejegyzést közzétevő fickóról is, Bayer Zsoltról, és barátjáról, Bencsik Andrásról. Ha ez a két manus lovagkeresztet kaphatott, akkor Gulyás Gergely mindenképpen megérdemel valamilyen emlékplakettet, még akkor is, ha B. Zsolt a felterjesztő. Gulyás a „rezsibombával” kapcsolatban a legutóbbi Kormányinfón flegmán mondott ostobaságokat és hazugságokat, erről azonban Bayer nem tesz említést. G. G. örülhet annak, hogy a népszavás újságíró – ugyan laza formában, de – megköszönte a szakmaiatlan és felületes tájékoztatást. Mégis mit kellett volna mondania a zsurnalisztának Gulyás süketelésére, talán azt, hogy: alázatosan köszönöm Méltóságos Uram?!

Ennyit Bayer bejegyzéséről. Viszont van egy praktikus javaslatom is a kitüntetésre. A következő Kormányinfón vegyen részt a budavári verbális terminátor, kérdések helyett méltassa a miniszter érdemeit, és a kamerák kereszttüzében adja át Gulyásnak az általa frissen alapított Bayer-díjat. Szájtörlő kendő legyen kéznél!