Elöntötte a Tisza a Fideszt

Föld S. Péter 2024. június 10. 14:55 2024. jún. 10. 14:55

Az elmúlt három hónapban, amióta feltűnt a magyar politika palettáján, Magyar Péter talán csak ingyen sört és örök életet nem ígért a magyaroknak. Ezek az ígéretek ugyanis már a Kutyapárt jóvoltából foglaltak voltak, de sok minden más még hiányzott abból, amire a magyarok vágytak. Ilyen például a tiszta közélet, a lopás megszűntetése és ezek megígérésében Magyar Péter nagyon erős. Orbán Viktor természetesen ezúttal is győzelemként értékelte a szavazások eredményét, bár távolról sem látszott annyira lelkesnek, mint amikor még a Holdról is – de Brüsszelből biztosan – látszott a győzelem.

„Ami itt történt, az politikai földindulás” – mondta Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke vasárnap éjjel, a választási eredmények ismeretében. „Szembeállt egymással a hazugság és az igazság, a propaganda és a tiszta beszéd, a korrupció és a tiszta közélet, a Türk Tanács és Európa, a Kelet és a Nyugat, a múlt és a friss erő, Deutsch Tamás és Tar Zoltán, a kissé megöregedett, megszürkült, kicsit sárga, kicsit savanyú, kicsit pocakos, Fiatal Demokraták Szövetsége, és az a Tisza Párt, ami be fogja bizonyítani minden magyar embernek, hogy a politika lehet szép, hasznos, igazságos, őszinte.”

És most tényleg tekintsünk el attól, hogy nemrégiben még ő is ezeknek a „kissé megöregedett, megszürkült, kicsit sárga, kicsit savanyú, kicsit pocakos” fideszeseknek a társaságát kereste. Azokét, akik ugyanazon a vasárnap este egy másik helyszínen, az egykor CET-nek indult Bálnában hallgatták főnökük, Orbán Viktor „győzelmi jelentését.” Nem öröm és felszabadultság, sokkal inkább feszültség volt az arcokon. Néha próbáltak jókedvűnek látszani, tapsoltak is, amikor kellett, de mindnyájan tudták, hogy ez nem az ő napjuk, estéjük és éjszakájuk volt.

Külön szám volt az Orbán mögött álló Rogán Antal arcát tanulmányozni. Talán ő volt a leginkább megrettenve, mert rá még várt egy beszélgetés a főnökkel, aki minden bizonnyal számon kéri, hogy drága Tóni, úgy is, mint propaganda miniszter, mire méltóztattál milliárdokat elégetni egy hazugságoktól hemzsegő kampányban, ha végül nem az lett az eredmény, amit vártunk. 

Rogán feszült volt és rosszkedvű, bár az nem látszott rajta, hogy már izzítaná magánrepülőjének motorját. Ez volt ugyanis Magyar Péter egyik első ígérete: hogy olyan hangfelvételt játszik le a nyilvánosságnak, ami után Rogán nem tehet mást, minthogy elrepül egy olyan országba, amellyel Magyarországnak nincs kiadatási egyezménye.

Nos, a repülés egyelőre elmaradt, Rogán maradt, helyette Magyar ígérete szállt el a levegőbe. Az ominózus felvételen amúgy a Tisza Párt alelnökének volt felesége, Varga Judit arról beszélt, hogy Rogánék belenyúltak a Schadl-Völner ügy irataiba, s neveket húztak ki. (Erről azóta sem hallunk, de mindez elegendő löket volt ahhoz, hogy pályára állítsa a Magyar Péter nevű űrhajót.)

Amiről Magyar vasárnap éjszaka – és az elmúlt három hónapban – beszélt, abban nem volt semmi új. Mindezeket ugyanis az az ellenzék is elmondta ezerszer, amely nem negyedévvel ezelőtt világosodott meg, hanem az elmúlt 14 évben folyamatosan bírálta a kormányt.

Valljuk meg, Magyarénál kevesebb sikerrel. 

Magyar tehát megígérte, hogy minden szép lesz és jó lesz, megszűnik a lopás. Tényleg nem kekeckedés, csupán a még mindig működő memóriánk mondatja velünk, hogy hallottunk már ilyet: Pokorni Zoltán, a politikai pályától most búcsúzó, volt hegyvidéki polgármester mondta 2010 márciusában Ajkán, egy lakossági fórumon, hogy ha ők lesznek hatalmon, az nem jelentheti azt: „eddig ők loptak, most meg mi fogunk lopni". Aki elsőként belenyúl a pénztárba, annak „le fogjuk vágni a kezét" 

Most Magyar is felmondta a fideszes leckét. Úgy legyen!

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom