Fogyókúrára fogta magát Orbán

Föld S. Péter 2024. szeptember 15. 15:20 2024. szept. 15. 15:20

„Utálom a nagyhasút, üsse el kisvasút!” – ezt a nem túlságosan tiszteletteljes szöveget skandálták tavaly májusban a kormány oktatáspolitikája ellen tiltakozó diákok. Mindenki tudta, hogy kiről van szó, Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét nevezték nagyhasúnak a szavaikat nem mindig megválogató fiatalok. Nem sokkal ezután Orbán egyik leghűségesebb katonája, Bencsik András is baráti tüzet zúdított a miniszterelnökre. A Demokrata főszerkesztője a Hír TV-ben aggodalmát fejezte ki Orbán testsúlya miatt, mert szerinte a kövérség ártalmas az egészségre. Nos, mindez a múlté, aki látta a hétvégén Orbánt Kötcsén, a Fidesz szokásos évi összejövetelén, az szabad szemmel is felfedezhette, hogy hősünk külső megjelenése, ha szabad így fogalmaznunk, előnyére változott.

Bencsik Andrástól, akit egyébként Orbán Viktor keresztapjának is nevezhetünk – ő aggatta sok évvel ezelőtt a miniszterelnökre a Vezénylő Tábornok nevet –, szerencsére távol állnak a diákokéhoz hasonló, vállalhatatlan megnyilvánulások. Épp ellenkezőleg: a Hír TV Sajtóklub című műsorában azt fejtegette, hogy „az elmúlt sok száz évben nem volt ilyen fantasztikus képességű vezetője Magyarországnak,” szerinte a miniszterelnök nagy ajándék a sorstól. De azért hozzátette: „Én egy kicsit aggódom miatta, mert kicsit túlsúlyos, és azt gondolom, hogy az az egészségre ártalmas”.

2012-ben még Orbán sem kedvelte a nagyhasúakat. Akkor, az október 6-i, az állami gyásznap alkalmából rendezett díszszemlén elégedetten szemlélte a megemlékezésre kivezényelt katonákat, ám történt egy malőr: bekapcsolva felejtették a miniszterelnök mikrofonját, így az ATV felvette, majd közre is adta a parancsnok és a miniszterelnök beszélgetését. Orbán többször is megjegyezte a mellette lépkedő parancsnoknak, hogy milyen jól néznek ki a katonák, ahogy fogalmazott, „nincs köztük kövér, az a halálom... a pocakos tábornokok...”. Aztán láthattuk elégszer, ő maga, az egykori futballista is megpocakosodott. Nos, mostantól ennek vége, a miniszterelnök – letudva az őt másfél évig hátráltató sportsérülését – ismét adózik a testedzés örömeinek. Kettlebellel edz heti négy-öt alkalommal, mely sporteszköz egy nyéllel ellátott vasgolyó, ami Oroszországból érkezett hozzánk. De nem kell emiatt a miniszterelnök Putyin-barátságára gondolni: a sporteszközt még a szovjet hadsereg fejlesztette ki, a katonák erőnlétének és egyben harckészültségének a növelésére.

Orbán, elmondása szerint 16 és 24 kilós vasgolyókkal, személyi edző nélkül, saját maga által összeállított edzésterv alapján igyekszik visszanyerni a versenysúlyát. Mely utóbbiról egyébként nem árult el részleteket, így nem tudhatjuk, hogy a miniszterelnök fogyókúrás elfoglaltsága hány kilóról indult, hány kilót szeretne ledobni magáról és hány kilós testsúllyal lenne elégedett. Ezt állítólag ő maga sem tudja, nem szokott mérlegre állni, megelégszik a látvánnyal, ami érthető: már most is sokkal karcsúbb – ha még nem is latte avokádó –, mint amilyen néhány héttel ezelőtt volt.

A nyéllel ellátott vasgolyókat egyébként külföldi útjára is magával viszi, ezért is jó, hogy nem Wizzair-rel, vagy valamelyik más fapados légitársasággal utazik, azok ugyanis köztudottan rengeteg túlsúlyt fizettetnének vele, míg a magángépeken és honvédségi repülőkön ez szerencsére nem okoz problémát.

A sport mellett az étkezésre is jobban figyel a miniszterelnök. Ami egyébként azért sem könnyű a számára, mert mint mondta, olyan az étvágya, hogy még a vasszöget is megenné. Már amikor éppen nem diétázik. Hogy miből áll a miniszterelnök diétája, azt feltehetőleg minden titkok tudójától, Havasi Bertalantól is hiába kérdeznénk, mert jelen állás szerint nem nyilvános adat. 

Persze, nem is ez a lényeg, ennél sokkal fontosabb, hogy az országnak a saját testképével elégedett, mentálisan kiegyensúlyozott, egészséges lelkületű, ennél fogva normális döntések meghozatalára is képes miniszterelnöke legyen. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom