Ki ez a Kötter Tamás? – avagy a fideszes terrormédia természete

Gusztos István 2022. április 30. 16:50 2022. ápr. 30. 16:50

Futóbolondnak tűnik, pedig írónak mondja magát. Nem is önmagában érdekes, hanem azért, mert aki kicsit is belenéz a fideszes médiaszennybe, találkozhat vele, akár „neves személyiségek" társaságában is.

Legújabb „értekezésében" nem sokat vacakol – első mondatában közli, hogy Németország újabb bűnt készül elkövetni az emberiség ellen:

„Németország harmadszor sem viccel, megint bele akar vinni bennünket egy világháborúba!"

Az ütős kezdés után az ember nem lepődik meg semmin; a szerző rámutat a lényegre, mikor közli: „A morál hajszolása mögött – tudniillik a németek most nem faji, hanem morális okokra hivatkozva készülnek háborúzni: oly mindegy nekik! – felsejlik a zöld kommunizmus látomása, az új klímaigazságos társadalom megteremtése…"

Gyorsan megemlíti Timmermanst – Sargentini ezúttal kimaradt, Tavarest meg már rég elfelejtették… –, lelkendezik az orbániai választás sikerességén, hogy végül Tordai Bencét és társait kiátkozva megszólítsa Buda „laptopkapitalistáit", a „Káderdűlő" fiait és lányait: „biztos, hogy ezt akarjátok?!"

Mit is? Hát azt, hogy rövidebb ideig zuhanyozzanak, ruháikat pedig ne mossák folyton, hanem inkább szellőztessék…

Sajnos, a libernyák, sorosista USA ezúttal kimaradt. Sebaj, majd jönnek a többiek…

Szóval nem az az igazán érdekes, ki is ez az új fideszes zseni, a hibbantnak tűnő, de kiszámított uszítás versenyének új élsportolója, hanem a környezet, amelyben megjelenik.

A fideszes terrormédia, amelyet a kormány(párt) közpénzből tart fenn.

Az a média, amelybe a Fidesz évtizede, sőt évtizedek óta kiszervezi a maga uszító propagandáját; az a média, amely készségesen zsidózik, cigányozik, buzizik, komcsizik, libernyákozik, migráncsozik, s így a fideszes fiúk nyugodtan jachtozhatnak, közbeszerzéseket nyerhetnek, nyugdijas nénik kezét csókdoshatják, kegyes bejelentéseket tehetnek stb.

S hogy senki se értse félre a dolgokat: rendszeresen megjelennek a pártállami vezetők is a terrormédiában, hogy legitimálják annak tevékenységét, hogy kimondatlanul is elismerjék: e média üzenetei a pártállam üzenetei, a pártállam szándékai szerinti üzenetek.

Ez a gazemberség páratlan a mai Európában. Ne feledjük: mindezért a Fidesz, elsősorban pedig vezetői, közelebbről Orbán Viktor a felelős.