Mennyi lehet Orbán strómanjának a jövedelme? És mennyi a Vezéré?

Sas István 2024. május 24. 15:20 2024. máj. 24. 15:20

Nagyon felbosszantott, amikor kiderült, hogy Mészáros Lőrinc vagyona 990 milliárd forint, mivel tavaly az addig „szerény" 660 milliárdos vagyon 50 százalékkal, 330 milliárddal nőtt. Gyorsan ki is számoltam, ez milyen hatalmas havi és napi jövedelmet jelent, de azt nem tudjuk, ebből valójában mennyi a strómané és mennyi Orbán Viktoré.

Mint arról mi is beszámoltunk, A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány számításai szerint Mészáros Lőrincnek csaknem ezermilliárd forintos vagyona van, sőt, Orbán Viktor veje, Tiborcz István is belépett a legalább 100 milliárdos vagyonnal rendelkezők klubjába. Mivel Mészáros Lőrinc tavalyi jövedelme 330 milliárd forint volt, dühömben kiszámoltam, hogy ez havi 27,5 milliárd forint és napi csaknem egy milliárd, 904 109 589 forint jövedelmet jelent! Aztán a Facebookon azzal szembesültem, hogy mások is elvégezték ugyanezt a számítást, sőt, volt, aki az egy órára és az egy percre jutó jövedelmet is kiszámolta. Ez óránként 3 767 123 forint és percenként 62 785 forint.

A nagy kérdés persze az, hogy ebből mennyi a stróman és mennyi a Vezér vagyona!

Azt nem tudhatjuk, hogy kinek mennyi jut, de mivel Orbán Viktor nem arról híres, hogy bőkezű lenne, én azt feltételezem, hogy a felhalmozott vagyonnak csak öt százaléka a stróman jutalma, de ha tévedek, akkor is legfeljebb csak tíz százaléka. Persze a felcsúti gázszerelő így is jól járt, luxus életet él és csinos nőt vehetett feleségül. A 330 milliárdos éves jövedelem öt százaléka ugyanis 16,5 milliárd, a tíz százaléka pedig 33 milliárd. Orbán Viktor tavalyi jövedelme a több milliós hivatalos fizetése mellett 313,5 milliárd, vagy „csak" 297 milliárd...

Mint azt Föld S Péter barátom megírta, a Mészáros Lőrinc nevén felhalmozott vagyon durván kétszerese annak, amit a brit zenészek és zeneszerzők idei listáját vezető Paul McCartney összeszedett. Ezt csak annyival egészíteném ki, hogy szegény Kaya Ibrahim is nagyon szomorú lehet, amiért régen volt stróman, nem pedig mostanában...



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom