Nemzeti konzultáció: Brüsszel betiltaná a napi középhőmérsékletet

Föld S. Péter 2023. november 18. 07:05 2023. nov. 18. 07:05

Orbán Viktor ezúttal is tartja ígéretét, ami eredetileg úgy szólt, hogy a kormány minden fontos kérdésben megkérdezi az emberek véleményét. Most sincs ez másként, kerül, amibe kerül, már elkezdték postázni a nemzeti konzultációs leveleket, a szerencsésebbek a napokban kézhez kapják a tizenegy kérdésből álló csomagot, de a következő nyugdíj megérkezése előtt biztosan mindenki hozzájuthat.

A kormány, élén Orbán Viktor miniszterelnökkel, azért kíváncsi az emberek véleményére, mert az ő felhatalmazásukkal hatékonyabban és eredményesebben tud harcolni a brüsszeli bürokraták ellen. Márpedig Orbán harcolni akar és nem együttműködni, Brüsszel ugyanis meg akarja nyirbálni a szuverenitásunkat. Márpedig mifelénk ez nem járja: a magyar ember ugyanis büszke és szilaj, ha a szuverenitása veszélybe kerül, előbb megkérdezi valamelyik komáját, hogy mit jelent a kifejezés, majd kiköp maga elé, és azt mondja, hogy abcúg.

A mostani konzultáción amúgy arra kérik az embereket, mondják el, mi a véleményük arról, hogy Brüsszel el akarja törölni a rezsitámogatást és a kamatstopot (pfúj!), valamint meg akarja szüntetni a magyarországi extraprofitadót (anyád!). Ugyanez a Brüsszel Magyarországon is migránsgettókat akar létrehozni (foglalod a k.anyádat!), és még több fegyvert küldene Ukrajnának (Apád f@szát!).

Arról is megkérdezik az emberek véleményét, hogy Brüsszel el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt (csak jöjjön ide az a Brüsszel, kezét-lábát töröm!), valamint Brüsszelből és a tengerentúlról küldött pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát (Tegyék le a mocskos pénzüket, aztán húzzanak a vérbe!).

S bár a nemzeti konzultációk évről-évre egyre sikeresebbek, azt sem titkolhatjuk el a nyilvánosság elől, hogy az eddigi 12 nemzeti konzultáció jelentőségét nem minden magyar állam tudta kellőképpen értékelni. A legtöbben vissza sem küldték a kérdőívet, mások, eléggé el nem ítélhető módon, obszcén szövegeket és ábrákat, például férfi és női nemiszerveket rajzoltak a kérdéssorra. 

A mostani nemzeti konzultáció hírére is megmozdult az internet népe, ám ezúttal a korábbiakkal ellentétben, nem mindenféle szövegek és ábrák közlésére biztatják az embereket, hanem arra, hogy a borítékba tegyék bele a saját kérdéseiket. Vagyis, ők is kérdezzék a kormányt, de ne légből kapott, parasztvakításként értelmezhető kérdéseket tegyenek fel nekik, hanem olyanokat, amelyek az itt élő emberek számára valóban fontosak. Meg lehetne kérdezni például, hogy Orbán Viktor miért álldogál magányosan az uniós összejöveteleken, zsebre dugott kézzel, durcás fizimiskával, miért csak keleti despotákkal barátkozik, miért velük köt homályos, évtizedekre titkosított üzleteket?

Egy másik kérdéssorban arról is elmondhatnánk a véleményünket, hogy bár a KSH adatai szerint októberben 10 százalék alá esett az infláció (igaz, épphogy: 9,9 százalékra sikerült letornázni), ám ez még mindig majdnem háromszorosa az uniós átlagnak. Miért van az, hogy az EU-ban egyedül a bolgárok élnek nálunk rosszabbul, s hogy sikerült elérnünk, hogy már nem az osztrák, hanem a román életszínvonalat kell valamikor utolérnünk. Mi az oka annak, hogy a magyar nyugdíjak, amelyek tíz éve még az átlagbér hetven százalékára rúgtak, ma már csak ötven százalékot érnek? Mitől van az, hogy a magyar nemzeti vagyon egyharmada egy százalék kezében összpontosul, hogy a Balaton partján – főleg az északi oldalon – alig van olyan strand, ahol nem Mészáros Lőrinc valamelyik cégének kell fizetni a fürdőzésért.

Hosszan lehetne sorolni a valódi, a magyarok életét ténylegesen érintő kérdéseket, s ezek megválaszolása egy paraszthajszállal fontosabb lenne, mint azon légből kapott felvetéseké, amelyekkel a kormány a saját erejét próbálja a valóságosnál nagyobbnak láttatni. 

Mintegy bónuszként azért azt is megkérdezhetnénk a kormánytól: mi a véleményük arról, hogy Brüsszel be akarja tiltani a napi középhőmérsékletet, Soros György a hanyatt esést, az idegenszívű hazai ellenzék pedig fizetőssé tenné a vércsoportokat?



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom