Oktatás: rendőrcsizma az asztalon

Gusztos István 2024. szeptember 10. 17:30 2024. szept. 10. 17:30

Pintér Sándor – és persze, hogy a dolog még rosszabb legyen, Orbán Viktor – megint elrendelt valamit: tíz órás „képzés” után „vizsgázniuk” kell a pedagógusoknak „NAT-ismeretekből”.

Az ember elgondolkodik: nem lesz kevés 10 óra..? Mi újat tudhatnak meg ennyi idő alatt a pedagógusok – ha nem csupán paidagágászok (lásd Weöres Sándor) – a NAT-ról? Mi olyat, amit nem tudnak megtanulni az egyetemen, a gyakorlatban? Persze, ha abból indulunk ki, hogy sokan egyre rövidebb ideig tartó tanulás után, vagy akár anélkül is taníthatnak, akkor a dolog szinte érthetőnek is nevezhető. Akkor már az is érthető, hogy ezt a „képzést” a csilivili NER egyedem-begyedem koordinálja, vagy mit csinál: valamilyen gyakorlatot csak kell szereznie „pedagógiából”, hiszen a tervek szerint ott képzik majd a nemzeti szellemű „tanárokat”, paidagágászokat... Csak attól félek, nem azoknak kell majd „vizsgázniuk”, akiket az iskolákba „vezényelnek”...  

Komolyan: mi köze van Pintérnek vagy akár Orbánnak az oktatáshoz (is), annak mai követelményeihez? Erre nem lehet más választ adni, hogy nekik és szolgáiknak, kegyenceiknek mindenhez közük van: ez a válasz magyaráz meg mindent… És ha nekik, hivatalból, mindenhez közük van, akkor a hozzáértőknek régen rossz – kussolniuk kell. Vagy a Belügyminisztérium, a megalázott vagy éppen bezárt iskola előtt tüntethetnek. És ha a maffiamédia másnap nem azt írja, hogy „a baloldali Soros-bérencek megint tüncikézve próbáltak zavart kelteni”, már örülhetnek…

Mit tanult Pintér, ami följogosítaná arra, hogy az oktatásról hivatalból véleményt, „rendeletet”, „törvényt” alkothasson, szavaztathasson meg? Mit tud a mai finn stb. oktatásról? Vagy elég, ha netán némi ismerete van mondjuk a türk államok iskoláiról, a Fülöp-szigetekéiről..? 

Sorolhatnánk még a kérdéseket, de válaszokat nem kapnánk, nem tudnánk elképzelni sem. 

Egy dolgot azonban nagyon tud Pintér és az egész NER is: minden nap megalázza a társadalom valamely rétegét. Teheti ezt mindaddig, amíg az emberek meg nem értik: minden bajuknak egyetlen oka van, mert az az egyetlen ok egész életükre rátelepszik: a NER.

Ezt példázza napjainkban Pintér rendőrcsizmája az oktatás asztalán.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom