Meglepő vádirat

HírKlikk 2016. szeptember 2. 12:17 2016. szept. 2. 12:17

Sorozatuk tizenharmadik részében letisztázzuk szokásos kérdezz-felelek formában, hogy mi lett a médiában Hagyó kapcsán unos-untalan emlegetett nokia doboz kifejezéssel a vádiratban. Volt? Nem volt? Hogy volt? Egyszerűek lesznek a válaszok, ne lepődjenek meg...

2012 elején végül megtörtént a vádemelés is. A nokiás doboz vádpontját csak és kizárólag Balogh Zsolt ellentmondásos vallomásai alapján fogalmazták meg. A vádirat természetesen tartalmazza a nokiás dobozok ügyét, azonban érdekes módon "nokiás dobozokról" nem esik szó. A hiányosan és pongyolán fogalmazott vádiratban, csak annyi szerepel, hogy Balogh évi 15-15 millió Ft-ot juttatott el Hagyóhoz. Az állítólagos átadására hol, hogyan, mikor, és milyen körülmények között került sor, az nem derül ki a szövegből. A "nokiás doboz" kifejezés egyáltalán nem szerepel a vádiratban.

Mit ír a vádirat a nokiás dobozzal kapcsolatban?
Szó szerint idézve:
"Hagyó Miklós I. rendű vádlott, mint Budapest Főváros Önkormányzatának Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási főpolgármester-helyettese, hivatali helyzetével visszaélve 2008. márciusában arra utasította Balogh Zsolt József IV. rendű vádlottat, mint a BKV Zrt. megbízott vezérigazgatóját, hogy évente 15.000.000,- forintot adjon át részére. Követelésének nyomatékosítása érdekében Hagyó Miklós I. rendű vádlott kilátásba helyezte, hogy amennyiben Balogh Zsolt József IV. rendű vádlott nem adja át a kért összeget, akkor az általa a C.C. Soft Kft. számára 2007. decemberében Miklós I. rendű vádlott utasítására szabálytalanul kiállított teljesítésigazolás miatt ellehetetleníti. Hagyó Miklós I. rendű vádlott e fenyegetéssel, valamint az általa folyamatosan tanúsított erőszakos, ellentmondást nem tűrő viselkedéssel félelmet keltett ??? Zsolt József IV. rendű vádlottban, aki ennek hatására jogtalan előnyként 2008. és 2009. evben is 15-15.000.000 forintot juttatott Hagyó Miklós I. rendű vádlottnak."

Csak ennyi?
Igen.

Semmi konkrét?
Semmi konkrét.

A vádirat nem is tartalmazza a "nokiás doboz" kifejezést?
Nem.

De hát nem erre alapult az egész vád?
De...

Forrás: themagicbox.hu