A BME munkacsoportot hozott létre és felülvizsgálja a gólyatáborai szabályozását

HírKlikk 2024. augusztus 22. 05:00 2024. aug. 22. 05:00

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) munkacsoportot hozott létre és felülvizsgálja a gólyatáborai szabályozását – közölte a felsőoktatási intézmény.

„A BME kötelessége nemcsak a hallgatók oktatása, illetve szakmai pályára állítása, hanem minden körülmények között a biztonságuk védelme. Ez a cél a gólyatáborokra kiemelten vonatkozik" – fogalmaznak a közleményben.

Ennek érdekében készült több évvel ezelőtt a – más gólyatáborokban szerzett tapasztalatokat is felhasználó – házirend, mely alapján idén is megszervezték e táborokat – írják.

A Műegyetem, az egyetemi vezetés és a hallgatói képviseletek részvételével felállított egy munkacsoportot, amely vizsgálatot indít a gólyatáborok kapcsán, felülvizsgálja az eddigi szabályozást, valamint a tapasztalatok és a kihívások alapján mindenki számára megnyugvást jelentő, biztonságot adó és a méltóságot garantáló szabályokat alakít ki – hangsúlyozzák az összegzésben.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának augusztus 14. és 17. között megrendezett bodajki gólyatáborában sajtóhírek szerint megalázó módon bántak a leendő elsőéves hallgatókkal.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom