A kormánypártok már megpróbálták kihasználni, hogy Bajnait hírbe hozták a Momentummal

Sas István 2020. szeptember 27. 15:02 2020. szept. 27. 15:02

Miközben Bajnai Gordon cáfolta a Fekete-Győr András által felröppentett hírt, miszerint visszatér a politikába – a Momentumot támogatva, a kormánypártok már elkezdték a volt kormányfőt szidni. 

Az egyre inkább a kormánypropagandát szolgáló MTI is közölte Nacsa Lőrincnek, a KDNP frakciószóvivőjének a kormánypártok nevében egy sajtótájékoztatón elhangzott vádjait. Nacsa Lőrinc azt állította, hogy a baloldalon ugyanaz a Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc sorakozik, akik már egyszer tönkretették az országot, a két volt kormányfő, a Soros-hálózat és köztük a baloldal ifjúsági szervezete, a Momentum együtt készülődik az országgyűlési választásokra. 

A KDNP-s politikus nyilván szándékosan feledkezik meg arról, hogy akkor gazdasági világválság volt, nem a magyar baloldal döntötte be a New York-i tőzsdét. Nem tőlünk indult a válság, hanem mi is elszenvedtük a hatásait. Bajnai Gordon pedig kifejezetten jól kezelte a válságot, mentette a menthetőt. Ezt nem mi állítjuk, ez volt akkor a nemzetközi szakmai és politikai vezetők véleménye. 

Sőt, 2010-ben még Orbán Viktor is többször megdicsérte Bajnai válságkezelő, ha úgy tetszik, országmentő tevékenységét – igaz, főleg külföldön. Például egy Merkel német kancellárral tartott közös sajtótájékoztatón, vagy a Frankfurter Allgemeine Zeitung adott interjúban.

Nacsa Lőrinc most mást mond, mint a Vezér? Elkezdhet aggódni?