A vallási kisebbségek üldöztetésére hívta fel a figyelmet az Európai Unió külügyi szolgálata

HírKlikk 2024. augusztus 21. 20:15 2024. aug. 21. 20:15

A vallási kisebbségek által elszenvedett erőszakcselekményekre és üldöztetésekre figyelmeztetett az Európai Unió Külügyi Szolgálata (EEAS) szerdán, egy nappal a hitük miatt üldözött emberek világnapja előtt.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a világ számos pontján az embereket még mindig hátrányos megkülönböztetés éri vallásos meggyőződésük vagy hitük miatt.

A közleményben továbbá kiemelték a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához való jog fontosságát, illetve azon jog fontosságát, hogy az emberek kifejezhessék vagy éppen megváltoztathassák vallási meggyőződésüket anélkül, hogy emiatt hátrányos megkülönböztetés érné őket.

„Az Európai Unió elítéli a hitehagyás bűncselekményként való kezelését és a visszaélést az istenkáromlásra vonatkozó jogszabályokkal" – olvasható a közleményben, amelyben sürgetik a nemzetközi közösséget is, hogy az Európai Unióval együtt lépjen fel a vallási türelmetlenség ellen.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom