Az MVM nagyvonalúságára hivatkozva kérnek támogatást Iványiéknak

HírKlikk 2023. október 17. 19:10 2023. okt. 17. 19:10

„Ismerve az MVM nagyvonalú támogatási gyakorlatát, amellyel a hazai sportot (például FTC), vagy a civil közösségek működését (például CÖF), illetve kulturális eseményeket támogatnak, kérjük, hogy támogassák a MET által végzett karitatív munkát is” – fogalmaz a NoÁr Mozgalom által útjára indított nyílt levél, amelynek aláírására kérik a magyarokat.

A NoÁr Mozgalom nyíltlevél-akciót indított Iványi Gáborék érdekében. A levél címzettje az MVM Zrt., amelynek bőkezű szponzorációs tevékenységéről éppen ezekben a napokban értesülhetett a nagyérdemű. 

A „Ne kapcsolják ki a villanyt és a gázt!” címmel megfogalmazott levél emlékezteti az MVM-et arra, hogy a Zrt. végső figyelmeztetést küldött a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek (MET), miszerint a felhalmozódott közüzemi tartozás miatt 63 intézményükben lekapcsolják az áramot és a gázt. Ebben a 63 intézményben, köztük kórházakban, hátrányos helyzetű gyermekek iskoláiban, hajléktalanszállókon, több mint 20 ezer embernek segít a szervezet minden évben. Az elmúlt években a MET működését ellehetetlenítő számtalan körülmény miatt – a rászorulók ellátását előbbre sorolva – a szervezetnek nem volt lehetősége az elvonások miatt eleget tennie kötelezettségeinek. „Szeretnénk, hogy a MET továbbra is folytathassa hiánypótló szolgálatát a rászoruló emberek, közösségek között, ezért, kérjük Önöket, hogy a MET 2023. október 15-ig felhalmozódott közüzemi tartozását támogatásként jóváírva szüntessék meg” – fogalmaz a nyílt levél, amelyhez itt lehet aláíróként csatlakozni.

A nyílt levelet egyébként az MVM honlapján található szponzorációs felületen keresztül, formálisan is eljuttatják a céghez. Egyben kérik, hogy mindaddig, amíg a támogatásról hivatalos döntés nem születik, a közüzemi szolgáltatásokat a MET-nél ne kapcsolják ki, mert ezzel sok tízezer rászoruló és dolgozó életét lehetetlenítenék el.

Nem ez az első – és vélhetően nem is az utolsó – akció, amely segíteni kíván a MET-en és az Oltalom Karitatív Egyesületen, s rajtuk keresztül az általuk felkarolt, ellátott sok-sok ezer mélyszegényégben élő rászorulón, köztük hajléktalanokon és éhezőkön. A leglátványosabb akciónak a szerdán délután a budapesti Dankó utcánál induló, „Adj egy órát az életedből” polgári engedetlenségi mozgalom ígérkezik. Ahogy a Hírklikk megírta: a szerda délután 17 órától, meghatározatlan időre meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalmat Iványi Gábor jelentette be vasárnap este a Facebookon. Az ötletgazda Demszky Gábor, azonnal támogatásáról biztosította azt és csatlakozott hozzá Herényi Károly és Nagy Bandó András is. Demszky, a rendszerváltás előtti demokratikus ellenzék egyik ikonikus figurája portálunknak nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy a MET és az Oltalom védelmére induló mozgalom megmozgatja Budapestet, s ahogy három éve a folyamatos jelenlétükkel sikerült megakadályozni Iványi Gáborék intézményeiben a gáz lekapcsolását, úgy most is sikeres lesz az akció. Az emberek megjelennek a Dankó utcában, leülnek, beszélgetnek a többi demonstrálóval, ennek terjed a híre, s nem csak szó, hanem tett is követi a szimpátiát.