Gyurcsány nem veszi fel a megemelt képviselői fizetését

Konczik Márton 2018. július 19. 09:52 2018. júl. 19. 09:52

A DK országgyűlési képviselői a megemelt fizetésükből azt tervezik, hogy a párt több karitatív kezdeményezést indít rászorultak megsegítésére. A Sztárklikk arról is értesült, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök a teljes juttatását továbbra is jótékony célokra ajánlja fel.

Az országgyűlés a héten döntött arról - a Fidesz, a KDNP, a Jobbik, és az MSZP egy részének támogatásával - hogy megemelik a képviselők fizetését. Úgy tudjuk, a Demokratikus Koalíció, amely az LMP-vel és a Párbeszéddel együtt nemmel szavazott, a jövőben a több fizetésből több pénzt költene ételosztásra, ruhák gyűjtésére, iskoláztatási segítségnyújtásra. Korábban erre jött létre a párton belül a DK Segít című program. A megemelt képviselői fizetésekből ezeket az akciókat szeretnék rendszeresebbé tenni, vagy kibővíteni. 

Arról is döntés született, hogy Gyurcsány Ferenc továbbra sem veszi fel a politikusi fizetését, hanem jótékony célra ajánlja fel. Így volt ez akkor is, amikor miniszterelnök volt. Ő az egyetlen magyar politikus, aki így cselekedett.