„Jogi huliganizmusról" beszélt Orbán Viktor

Gusztos István 2021. július 16. 15:30 2021. júl. 16. 15:30

Ez bizony telitalálat – persze nem az EU, hanem éppen az Orbán-rendszer, a NER vonatkozásában.

Megszokhattuk, hogy a Fidesz következetesen ellenfeleinek tulajdonítja saját aljas szándékait, ellenfeleit vádolja saját, sötét bűneivel. A gondolkodó ember előtt azonban egyre inkább leleplezi magát.

Hiszen 2010 óta „jogi huliganizmusban" élünk, és ezt most Orbán, a Döbrögibe oltott Pomádé király meg is nevezte. „Jogi huliganizmus" volt az első intézkedésüktől, a parlamentből kiesett (ellenzéki) képviselőket sújtó, „pofátlannak" nyilvánított végkielégítések végül törvénytelennek bizonyult elvonásától kezdve, a magánnyugdíjak elzabrálásán át, sok minden: a kétharmados „törvényekkel" telezsúfolt, pártállami módon agyonünnepelt „alaptörvényük" is, egészen a napjainkban aktuális garázda rombolásig, az SZFE szétveréséig, egyetemek „modellváltásáig", állami feladatok kiszervezéséig. Csakis „jogi huliganizmusnak" mondható a média, a sport fideszes megszállása. „Jogi huliganizmus", ahogy a NER-es pofák, Semjének, hasonlók betörnének a polgárok hálószobáiba… „Jogi huliganizmus" a gyermekvédelminek hazudott mocskos, fasiszta szellemiségű „törvényük" is.

Természetesen a „jogi huliganizmus" a megfelelő kifejezés arra, ahogy államosították, szétverték a közoktatást, a jobb intézményeket egyházi kézbe juttatták. „Jogi huliganizmus" a hecckampányok végtelenített sora, bennük a zsidózó sorosozással és a „nemzeti inzultációk" gyalázatosságával…

És persze a „jogi huliganizmus" a megfelelő kifejezés a NER folyamatos ellenségkeresésére, a gyengék megbélyegzésére, a társadalom bizonyos csoportjainak egymásra uszítására stb.

Ez a kifejezés nevezi meg helyesen mindazt, amit a NER a járvány idején, a járványra hivatkozva művelt.

„JOGI HULIGANIZMUS" – erről beszélt Orbán Viktor, megadva az ellenzéknek a fogalmat, amely pontosan leírja a NER lényegét kormányostul, Bayerostul, huligánkodó szurkolói bandástul, mindenestül…

Akkor kérdezzük meg önmagunkat, egymást: akarunk-e, egyáltalán lehetséges-e tovább élnünk a NER-es „jogi huliganizmus" viszonyai között?