Kövérnek elmentek otthonról

Föld S. Péter 2020. október 27. 11:40 2020. okt. 27. 11:40

Semjén Zsolt szerint, három, orvosi értelemben is pszichopata van a magyar parlamentben: Jakab Péter, Hadházy Ákos és Tordai Bence. A KDNP elnöke mindezt a Budavári Fórum nevű rendezvényen, Bayer Zsolttal beszélgetve hozta a nyilvánosság tudomására. Csak remélni tudjuk, hogy Semjén úr adott esetben, mondjuk egy bírsági procedúra során, mindezt dokumentumokkal is alá tudja támasztani, különben akár bajba is kerülhet. Mi eddig tartózkodtunk attól, hogy bárkit is pszichopatának nevezzünk a parlament jelesei közül. Pedig – ahogy mondani szokták – lett volna rá igény. Nem utolsósorban Kövér László személyében, aki különös viselkedésével, zaklatott megnyilvánulásaival nem egyszer adott okot az alapos gyanúra.

Kövér Lászlót azzal együtt nem nevezzük pszichopatának, hogy nevezett személy a napokban 4,4 millió forintra bírságolta Jakab Pétert, a Jobbik elnökét. Jakab bűne az volt, hogy egy zsák krumplit szeretett volna átadni Orbán Viktornak, nem a tisztelet és megbecsülés jeleként, hanem annak illusztrálására, hogy sokak gyanúja szerint, a Fidesz krumplival vásárolt szavazatot a szegény emberektől. Jakab végül nem tudta átadni a miniszterelnöknek a zsák krumplit, mert négy képviselő, Kocsis Máté, Balla György, Semjén Zsolt és maga Kövér László önnön testével állta útját a miniszterelnök ellen készülő akár végzetessé is fajulható támadásnak. Viszont a házelnök az akció miatt 4,4 millió forintra büntette Jakab Pétert. Ez a legmagasabb összegű  bírság, amelyet 2013 óta kiszabtak képviselőre. (Előtte nem büntették pénzzel a képviselőket.)

Az első büntetést egyébként, még 2013-ban, Szanyi Tibor kapta, 131 ezer forintot kellett fizetnie, amiért felemelt mutatóujjával bemutatott az akkor még a Fidesz támogatását élvező Jobbik frakciónak. Azóta változott s világ, Kövér László különösen 2018 óta viselkedik elszabadult hajóágyúként. Nem csak abból látszik ez, hogy egyre gyakrabban és egyre magasabb összegű bírsággal sújtja az ellenzéki képviselőket, de pikírt beszólásaiból az is nyilvánvaló, hogy időnként elgurul a gyógyszere, és nem képes, vagy nem akar uralkodni az idegein. Ilyenkor sértegeti a kormányoldallal szemben ülő képviselőket, megvonja tőlük a szót, motyog a bajusza alatt, s mindenféle más, nem kevésbé ijesztő és visszatetsző dolgot művel.

Kövér egyre gyakrabban viselkedik úgy, mint akinek elmentek otthonról. Ezt jelzi a mostani, brutális, 4,4 millió forintos büntetés is, amely sem az elkövetés súlyosságával, sem a parlament méltóságának veszélyeztetésével nem áll arányban. Kövér László frusztrált ember, akit szemmel láthatólag undorral tölt el a munkája. Egy alkalommal, a már említett Bayer Zsoltnak arról panaszkodott, hogy néha nehéz bemennie az ápoltak közé. Majd, nehogy bárki félreértse, hozzátette, hogy az ellenzéki képviselőkre gondolt, és elmondta azt is, hogy számalommal tekint ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek 2-vel kezdődik a személyi számuk.

Mindez senkire nem tartozó magánügy lehetne, ha Kövér házelnök odahaza küzdene a démonaival, s nem az ország harmadik közjogi méltóságaként hozna szégyent a magyarországi parlamentre. Nem irigyeljük a családtagjait, hozzátartozóit, s különösen azokat sajnáljuk, akiknek 2-vel kezdődik a személyi számuk, ha elszakad nála a cérna – feltehetőleg velük is bárdolatlanul beszél.

Igaz, a hozzátartozók annyival jobb helyzetben vannak Jakab Péternél, hogy Kövér odahaza nem házelnök, és őket nem tudja 4,4 millió forintra büntetni.