Kozma atyára cserélte Orbánt a Balaton Sound

Föld S. Péter 2019. július 5. 05:04 2019. júl. 5. 05:04

Sokakban keltett visszatetszést, hogy a soproni VOLT fesztivál „sztárvendége” idén Orbán Viktor volt. Mondhatni, még a csapból is a miniszterelnök folyt, a 30 perces átállások idején az 1989. június 16-án elmondott beszédéből játszottak be részleteket, olyan gyakorisággal, hogy a hallgatóságban akár az a képzet is keletkezhetett, hogy Orbán egyedül vitte véghez a rendszerváltozást. Ő kergette ki a szovjet csapatokat, s ha ő nincs, még mindig az egypártrendszer rabigájában senyvednénk, és a legvidámabb barakként szerepelnénk a rólunk szóló történetekben.

Úgy volt, hogy a Balaton Soundon is Orbán lesz a főszereplő, ám a vízparti fesztivál résztvevői nélkülözni lesznek kénytelenek Orbán Viktor színes egyéniségét. A szervezőknek ugyan a VOLT-hoz hasonlóan szintén megállapodásuk van a Terror Háza Múzeummal, ám egy eddig ismeretlen okból Orbánt Kozma atyára cserélték, ő hallható és látható bejátszott videókon.

Kozma atya egyébként nem másról beszél a fiataloknak, minthogy nincs még egy nemzet, amelyik annyit segített volna másoknak, mint a magyar. „Magyarországnak van a legnagyobb szíve” ezzel a felirattal zárul Kozma atya félperces szereplése, és mielőtt könnyekig meghatódnánk, jó lenne tudni, hogy mit szólnának ehhez a tranzitzónában gyakran embertelen körülmények között várakoztatott menekültek. Persze, mindegy is, örüljenek, hogy lyuk van a fenekükön - Kozma atya nem nekik, hanem a Balatonon önfeledten szórakozó fiataloknak prédikál.